Мер Сум звинуватив обласну владу у тиску на підприємців

18:21, 13 тра. 2019
 
Мер Сум звинуватив обласну владу у тиску на підприємців

Звинуватив у тиску на бізнес і клопотатиме покарати того, хто дав команду перереєстровувати підприємства за межі міста. Так відреагував мер Сум Олександр Лисенко на інформацію головної фінансистки про недобір до бюджету близько 80 млн грн до кінця року. За озвученим, йдеться про 42 обласні підприємства, один виш – СумДУ та низку приватних установ.

ОЛЕКСАНДР ЛИСЕНКО, СУМСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА:

"Підприємців всіх сьогодні викликають в адміністрацію і не пропонують, а вимагають перереєструватися з м. Суми. Сьогодні звернення до правоохоронців, до прокуратури, СБУ, поліції про відкриття кримінального провадження на ту людину, яка підписала, це доручення дала керівникам всіх підприємств і установ обласної ради. СумДУ готується  перереєструватися у Сумський район."

В обласній раді та адміністрації закиди коментують так. 

ВАДИМ АКПЕРОВ, В.О. ГОЛОВИ СУМСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ:

"Якщо ті платники податків сьогодні не хочуть платити податки в м. Суми і перереєстровуються, то, можливо, це запитання потрібно задати самім собі. Нехай міський голова покаже, на кого з представників бізнесу ми тиснули, і хай ці представники бізнесу дадуть коментар – чи насправді таке було, а потім будемо говорити. Тому це пусті закиди і пусті звинувачення, і ми вимушені будемо, відстоюючи власну репутацію, звернутися до суду."

ВОЛОДИМИР ТОКАР, ГОЛОВА СУМСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ:

"На окнодиспансер зараз будемо багато виділяти, туди вже пішли гроші, на дитячий будинок малюка. Сім мільйонів вже пішло на наші комунальні заклади, які працюють. Міській владі, яка з корупційних скандалів не вилазить. Якщо 224 млн вони виділяють на плитку – це для людей електоральне вподобання, і 19 млн на ліфти, які 70% на сьогоднішній день ми можемо зупинити."

Щодо перереєстрації вишу, ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв розповів:

«Сьогодні чи на апаратній нараді , чи якомусь іншому зібранні, голова міста Олександр Миколайович Лисенко озвучив це, так як ви, так зразу зателефонував і він мені відповів, що він так не казав. Він привів приклад Сумського державного університету тільки в такому сенсі, що ви ж розумієте, що якщо  такий потужний , як сумський, піде, то що ж буде з фінансуванням».

За інформацією речниць прокуратури, поліції та Служби безпеки, станом на 17-00 заяви про злочин до них не надходило. Як сказала нам телефоном речниця Департаменту захисту економіки Нацполіції України Наталія Калиновська, раніше було таке звернення, яке вони перенаправили до фіскальної служби, відкрите провадження. Його деталі ми вже дізнаватимемось завтра.