Зупинки громадського транспорту, де загинула дитина, офіційно не має

17:53, 13 тра. 2019
 
Зупинки громадського транспорту, де загинула дитина, офіційно не має

Зупинки громадського транспорту, де загинула дитина, офіційно не має. Фактично маршрутки там зупиняються – на вимогу пасажирів.
Після трагедії, яка сталася минулої неділі, 5 травня по вулиці Богуна, маршрутки зупиняються, там де й зупинялися раніше, через одну. За півгодини ми нарахували 4 таких автобуси.
Валентина Моша, мешканка Хіммістечка, розповіла:
«Було дуже зручно, але як така трагедія, то краще обійти кудись далі, бо воно ж немає ніде переходу, а тут магазини дуже небезпечно».
Найближчі зупинки від цього місця — за 200 метрів в обидва боки.
Микола Мартинов, мешканець Хіммістечка, розповів:
«Ні, тролейбуси не зупинялися, не було тут ніколи зупинки. Ось «М’ясокомбінат» і там 5 поліклініка. І все більше ніде не зупинялися. А маршрутки зупиняються і тут зупиняються, і біля пошти зупиняються».
У квітні 2017 році у міськраді розробили проект розташування зупинок у Сумах, торік у серпні перелік оновили. Цієї у ньому немає.
Олександр Журба, заступник міського голови Сум, розповів:
«Раніше були зупинки на вимогу. Згідно з рішенням виконкому і згідно з законом, зараз ці зупинки скасоввні. Там, де було місце аварії зупинки немає, вона трохи далі визначена, але на сьогодні, вона не облаштована належним чином».
Олександр Кузьменко, директор Товариства «Сумипастранс» - це підприємство, під автобусом якого загинула дитина, — розмовляти з нами відмовився, посилаючись на слідство. Керівник приватного підприємства «Согор» Сергій Зленко — воно обслуговує маршрут номер 5, почувши «UA:Суми», кинув слухавку. Його автобус у момент аварій стояв на зупинці, якої немає, а водій, що переїхав дитину, їхав повз…Нагадаю, 9 лютого 2016 року на проспекті Лушпи в Сумах – навпроти торговельного центру «Лавина» - під колесами тролейбуса загинула 17-річна студентка. Аварія сталась на зупинці «на вимогу», яку потім скасували. Суд у цій справі триває 3 роки.