У Сумах вперше грали в інтерактивний футквест

22:28, 13 тра. 2019
 
У Сумах вперше грали в інтерактивний футквест

У Сумах вперше грали в інтерактивний футквест. Цього разу на локаціях учасників зустрічали живі статуї. Їх потрібно було розсмішити, заспівати їм пісню або станцювати.

Збираються квестери у парку ім. Кожедуба. Перед початком гри слухають інструктаж, потім – отримують перше завдання.

"Очікуємо від нього максимум інтерактиву, так як було заявлено раніше, те, що можна просто у вихідний день пройтись по місту, відпочити, не сидіти дома, саме головне, і розім’яти мозок", - говорить учасник футквесту Олександр Коваленко.

"Я граю в квест, вже напевно років п’ять. Ми намагалися залучити нові команди, тому завдання були дуже легкі, а в цьому квесті, я навіть не знаю, це загадка", - розповідає учасниця футквесту Ольга Ананко. 

Всього 12 локацій. На них учасники мають відгадати загадку, щоб отримати підказку від живої статуї, куди бігти далі. Отримати підказку можна, змусив статую рухатися. Для цього учасники кладуть до скриньки гроші. Переможе команда, яка фінішує першою. У цьому футквесті беруть участь 11 команд. У кожній від двох до п’яти учасників.

"Моя мета отримати задоволення від самої гри, перш за все, поспілкуватися з іншими учасниками команд, бо це взагалі друзі, які знають один одного досить давно, є і нові команди. Ми заряджаємося позитивом, бігаємо містом ,отримуємо якийсь заряд бодрості духу, це спортивна перш за все гра", - каже учасник футквесту Олександ Зайченко.

Бігатимуть футквестери центром міста. Відстань між кожною точкою – не більше двох кілометрів.

"Цей квест відрізняється тим, що він – інтерактивний. Якщо у всіх квестах, що були раніше, учасники просто сканували QR код, то тут, на кожній локації їх хтось чекає, і цей хтось буде з ними взаємодіяти. І це не просто хтось, якийсь персонаж, це ще й жива статуя, але не обов’язково. Це буде дуже весело і дуже незвично. Цікаво, тому що десь їм доведеться розповідати анегдоти, десь їм прийдеться танцювати, десь виразно читати «Плач Ярославни»", - розповідає організаторка інтерактивного футквесту Катерина Ізосімова.

Перемогла команда «Логіка». Вони виконали завдання за годину двадцять.