З 1 травня на Сумщині кубічний метр газу буде на 35 копійок дешевшим

19:09, 14 тра. 2019
 
З 1 травня на Сумщині кубічний метр газу буде на 35 копійок дешевшим

Для мешканців Сумщини вартість газу змінилась. З 1 травня кубічний метр газу буде на 35 копійок дешевшим. Такі цифри озвучила начальниця відділу розрахунків ТОВ «Сумигаз збут» Ольга Федоренко.

"ТОВ «Сумигаз збут» не вирішує зміну ціни. Це відбувається через внесення змін до постанов Кабінету Міністрів та рішень національної комісії. Ми отримуємо додаткові угоди від НАК Нафтогаз з вартістю природного газу, від цієї вартості і залежить кінцева ціна для споживача. Кінцева ціна для споживачів природного газу складається з вартості природного газу, тарифів на розподіл з тарифів на транспортування та торгівельної надбавки постачальника", - розповіла начальниця відділу розрахунків ТОВ «Сумигаз збут» Ольга Федоренко. 

Для кожного регіону ціна на газ буде різною та змінюватиметься щомісяця, сказала Ольга Федоренко. Найменше він коштуватиме в Івано-Франківській області, найдорожчий буде у Миколаївській. Отже, у травні за квітень сумчани отримають платіжки з ціною на газ 8 грн. 55 коп. за кубічний метр, спожитий газ у травні коштувати – 8 грн. 20 коп., у червні  – 8 грн. 58 коп.

У заяві Асоціації газового ринку України йдеться, що раніше вартість газу була однаковою для всіх областей, бо діяв один тариф на його доставку. 24 квітня Кабінет міністрів повідомив про рішення – здешевити газ для населення. Відповідно до цього, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг відкорегувала вартість складових у структурі тарифу. Чому ціна на газ різна у регіонах і чому змінюватиметься щомісяця, такі питання ми надіслали до регулятора.