Всеукраїнську акцію "Відповідальний пішохід" влаштували в Сумах

17:25, 15 тра. 2019
 
Всеукраїнську акцію

 Малюнки-нагадування про правила дорожнього руху нанесли сьогодні в Сумах на перехрестях і поблизу «зебр», де немає світлофорів. Так тривала акція «Відповідальний пішохід». Влаштували її працівники патрульної поліції разом із волонтерами.

"Це зараз дуже актуально і дуже важливо. Чим частіше ми будемо нагадувати правила дорожнього руху, тим менше у нас буде таких порушень. Написи «візьми дитину за руку», навушники перечеркнуті, щоб їх знімали і з велосипеда щоб вставали перед переходом», - говорить учасниця акції Анастасія Вихрова.

Для нанесення попереджувальних позначок організатори акції обрали близько 15 пішохідних переходів. Місця для малюнків обирали, за словами речника патрульної поліції області, за певним критерієм – там, де є велике скупчення людей, на нерегульованих пішохідних переходах, із підвищеним рівнем небезпеки.

«З початку року трапилося триста дорожньо-транспортних пригод в обласному центрі, кожна одинадцята це наїзд на пішохода, 28 пішоходів отримали тілесні ушкодження, двоє людей загинуло.  У дванадцяти випадках пішоходи ігнорували вимоги правил дорожнього руху та потрапляли під колеса транспортних засобів»,-  говорить речник патрульної поліції області Олег Сологуб. 

 «Пішоходам і водіям постійно треба нагадувати про виконання правил дорожнього руху. Велосипедисти теж інколи нарушають. Я дивлюся, декілька разів бачила, що через пішохідний перехід він переїжджає», - каже пішохід Валентина Андріяшева. 

 «Має бути взаєморозуміння між пішоходом та водієм. Пішоходи хапають телефон, сунуть прямо, не дивляться на проїжджу частину. Зупинити 60 кілограмів і півтори тони на швидкості, це дуже складно», -  розповідає водій Анатолій Микитенко.

 Акція Всеукраїнська. У Сумах її проведи вперше.