Сумські депутати не завершили квітневу сесію

18:02, 15 тра. 2019
 
Сумські депутати не завершили квітневу сесію

Сьогодні сумським депутатам не вдалося провести друге пленарне засідання квітневої сесії. На його початку система електронного підрахунку голосів «Рада» дала збій. Депутати голосували спочатку руками, потім поіменно вголос.

Технічні збої в системі «Рада» почалися на початку засідання. Депутати зробили кілька спроб зареєструватися. Так тривало близько години.

"Нехай служба безпеки я офіційно до них звертаюся і письмово ми листа напишемо зясуйте, що це була за помилка в роботі", - заявив Сумський міський голова Олександр Лисенко.

Порахувавши присутніх у залі «по головах», стали голосувати проекти рішень голосом.

"Система рахує голоси неправильно, вилучити у депутатів усі картки для голосування, перевірили їх, вони працюють правильно. Перелік депутатів є, хто як голосував є, але чомусь один голос не враховується, точніше враховується, чому так ми сказати не можемо, бо це система обласної ради", - говорить начальник відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Сумської міськради Віктор Бєломар.

Опівдні засідання вирішили закрити. У поіменному режимі подолали 8 проектів рішень. Не проголосованими залишились понад 80 питань. Будівля, в якій знаходиться сесійна зала, Сумської обласної ради. Їй належить і система електронного голосування «Рада».

"26 лютого приміщення та компютерне обладнання в ньому в тому числі система «Рада-В» було передане Сумській міській раді. Про це є відповідні акти складені та підписані з обох сторін. З моменту передачі відповідного обладнання відповідальність за цю систему «Рада-В» несе безпосередньо Сумська міська рада", - говорить начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи Сумської обласної ради Лілія Наумова. 

"Сьогодні близько другої години на лінію 102 надійшло повідомлення від працівника Сумської міської ради про начебто втручання в роботу системи «Рада». Дану заяву було зареєстровано, слідчо-оперативна група виїхала на місце події, наразі проводиться перевірка", - говорить речниця Нацполіції Сумщини Ельвіра Біганова. 

"Співробітники управління СБУ в Сумській області вказану інформацію перевірили. В ході її перевірки фактичних даних, які б вказували на наявність несанкціонованих втручань в роботу системи не встановлено", - говорить речниця УСБУ в Сумській області Олеся Рапута.