Підготовче засідання по звільненню науковця тривало більше семи місяців

20:23, 15 тра. 2019
 
Підготовче засідання по звільненню науковця тривало більше семи місяців

У Зарічному суді Сум закрили підготовче засідання і почали розгляд справи по суті за позовом викладачки Сумського педуніверситету Олени Потапової , яку звільнили, на думку жінки, за те, що вона та і ще дві її колежанки, виступили проти практики студентів спеціальності «туризм» в окупованому Криму. Позиція адміністрації університету: звільнили, бо закінчився контракт. Підготовче засідання тривало більше семи місяців. Останнє засідання не відбулося через те, що юристка, яка представляла інтереси університету в суді, була звільнена, а нова не вивчила справу. Сьогодні до суду прийшла та сама юристка, яку, нібито, звільнили. 

Кор: -  Як так сталося, що засідання було відкладено через те, що вас звільнили, а тепер ви знову представляєте інтереси Педуніверситету?

Олена Болгова, представник Педуніверситету: – Я хочу вам сказати, що відповідно ч.1 ст. 307 Цивільного кодексу України я не даю згоди на зйомку та трансляцію мого зображення та даного відео, аудиозапису по телебаченню. – Кор: - Це все, що ви можете сказати?

О.Болгова: – Далі без коментарів».

 

Говорить представник позивачки Юрій Кондратенко

«Це намагання затягнути процес, оскільки зараз буде нова вступна кампанія і буде нове переукладання трудових договорів у вигляді контрактів. Буде ректор знову вимагати укладення контракту з іншими працівниками. Якщо б на сьогодні було винесене рішення щодо того, що укладання трудових відносин у формі контракту є неправомірним, то в такому б разі університет би був позбавлений можливості, на мою думку, надалі порушувати права найманих працівників».

 

Наступне засідання призначили на 25 липня. На ньому мають заслухати двох свідків.