Слухали свідків у справі виправданого за вбивство

17:32, 16 тра. 2019
 
Слухали свідків у справі виправданого за вбивство

Сьогодні у Зарічному районному суді Сум   допитували свідків у справі підлітка, виправданого за вбивство, що сталося на Петропавлівській 10 травня 2015 року.  Апеляційна інстанція повернула цю справу на новий розгляд іншому судді.  Перший свідок – жінка, працівниця магазину, де надали запис з камер відео нагляду.

"Мені нічого не відомо суттєво. Ми дозволили правоохоронним органами подивитися відеокамери і взяти запис з події. Там час був не переведений на камерах. Камери не були налаштовані, аби переводити час", - говорить Людмила Лисенко, свідок. 

Другий свідок – Богдан Тараторін, знайомий обвинуваченого Косятнтина Лободюка: "Ми йшли від універмагу «Київ» в сторону Петропавлівської на манеж. Підійшли двоє чоловіків. Лаялися, були нетверезі, з пивом сиділи. Почали розмову не зі Слободюком, а з Простатіним, щось від нього хотіли. Через татуювання хотіли дізнатися, що воно означає. Вони агресивно поводили себе. Почали накидуватися на мене, потім на Костю. Лободюк відповів першому ножем в живіт. Другому в груди". 

Наступне судове засідання призначили на 6 червня на 10. 30. Тоді продовжать слухати свідків. Нагадаю,  10 травня 2015 року, на вулиці Петропавлівська у Сумах, між компанією з 14-ти хлопців і дівчат, та двома підпилими чоловіками виникла словесна перепалка, яка переросла у сутичку. Під час якої, за версією прокуратури, обвинувачений дістав ніж і наніс удари двом чоловікам, один із яких помер на місці. Прокуратура кваліфікувала такі дії - вбивство з хуліганських спонукань, Зарічний суд назвав це самообороною.