У Сумах почнуть капітальний ремонт будинків

20:09, 17 тра. 2019
 
У Сумах почнуть капітальний ремонт будинків

У Сумах вивісили перші титульні списки цьогорічних капітальних ремонтів. Зокрема, щодо житла. Йдеться про 18 адрес, де за гроші платників податків Сум ремонтуватимуть багатоповерхівки, їхні дахи та мережі. Титульні списки ремонтів ліфтів, прибудинкових територій та доріг поки не показують - роботи з оновлення територій йдуть.

 

Найдорожчий ремонт буде на Лесі Українки, 14. Будинок оновлять за 950 тис. грн. Говорить мешканець багатоповерхівки Роман

«Ніколи не робився ремонт. Оце, що пофарбовані стіни – це за наші гроші, ми складалися. Все».

 

Говорить мешканка будинку Юлія Коваленко

«Вони підшили дах, але все одно затікає. Там, з кухні, коли іде дощ, вся вода іде нам у кухню по стиках.

Кор.: – А коли вони підшивали?

Ю.Коваленко: – На тому тижні».

 

Цей будинок на вулиці Лесі Українки було збудовано у 1976 році.  За інформацією КП «Сумижилкомсервіс», яке його обслуговує, нині тут зареєстровано 313 мешканців. Зараз у третьому під’їзді розклеєне оголошення: у деяких приміщеннях просять обмежити перебування людей через руйнування цегляної кладки між четвертим та п’ятим поверхами. Оголошення повісив ЖЕК. Розповідати на камеру нам про стан будинку інженер підприємства нам відмовився. За документами ситуація така: будівля неаварійна.

 

По решті адрес – як зазначено у титульному списку ремонтів, сума витрат складе від 40 до 900 тис грн. Загальна вартість цьогорічних ремонтів житла сумчан (стін, мереж і дахів будинків оголошеного титульного списку) буде більше 9 млн грн. На що саме підуть ці кошти у департаменті інфраструктури міста нам пообіцяли відповісти о пів на третю, але до кінця робочого дня відповіді ми так і не почули. Так само ми не отримали відповідь, що саме на майже мільйон гривень зроблять у будинку на Лесі Українки, 14.

 

У розрізі територій, фракції «Свобода» дали 200 тис на ремонт житла, «За Україну!» -1 млн 100 тис грн., «Солідарність» отримала 1 млн 600 тис, «Батьківщина» – 2 млн 300 тис грн і2 млн 800 тис грн візьмуть округи депутатів від «Самопомочі». Чому саме «Самопоміч» отримає найбільшу суму, ми поцікавилися у голови фракції Олександра Зименка: 

«За моїми заявками, коли до мене зверталися мешканці, є всього одна адреса, це Г.Кондратьєва, 165/78 – це дах. В минулому році вони збирали підписи і я допомагав, щоб внесли у титульний список. Решта адрес – це Г.Кондратьєва,165/13, на скільки мені відомо, це до заступника по ЖКГ Журби О.І. звертались мешканці, до мене вони не звертались і я так розумію, це по його ініціативі було внесено. Г.Кондратьєва, 146 - взагалі, не розумію, що це за адреса».