У Лебедині горіли аптека та магазин родини міського голови

16:45, 22 тра. 2019
 
У Лебедині горіли аптека та магазин родини міського голови

Сьогодні на світанку горіла аптека та магазин, які належать родині Лебединського міського голови Олександра Бакликова. Приміщення знаходяться у різних частинах міста – займання сталось з різницею у дві хвилини.
Відео відзняли рятувальники після пожежі. Окрім приміщення аптеки, горіла будівля колишнього магазину на іншому кінці міста.

Олег Стрілка, речник управління ДСНС у Сумській області, розповів:
«Орієнтовно о 4 годині ранку нам надійшло два повідомлення про загоряння. Рятувальники змогли оперативно приборкати дані пожежі. Всього на гасіння залучалося дві одиниці спецтехніки та вісім чоловік особового державної служби управління з надзвичайних ситуацій. Причини пожеж на даний момент встановлюються».

І аптека, і приміщення колишнього магазину належать родині міського голови Лебедина.

Олександр Бакликов, Лебединський міський голова, розповів:
«О 4 годині 13 хвилин ранку мені зателефонувала дружина. Я знаходився в місті Харків на навчанні. Їй зателефонувала охорона і повідомила про те, що горить приміщення магазину мого сина, який він купив у минулому році, він був закритий. І горить приміщення аптеки. Я переконаний на 200%, що цей підпал, як і попередній у 2016 році пов’язаний виключно з моєю роботою як міського голови. Постійно на апаратних нарадах внутрішніх Троян Анатолій Григорович, негативно висловлюється про мою діяльність як міського голови. Двічі організовував мітинги або був їх співорганізатором, де з надуманих приводів приводив випускників та персонал ВПУ під міську раду протестувати».

Анатолій Троян, екс-Лебединський міський голова, розповів:
«До пожеж ніякого відношення я не маю. Тим паче, що нічого поганого мені особисто й моїй сім’ї міський голова не зробив. Більше того ми з ним майже сусіди за місцем проживання. У 2015 році програвши 101 голос, пішов з посади міського голови привітавши його з перемогою, після майже 10-річного терміну на посаді. З того часу ми з ним майже не спілкувалися за виключенням у 2016 році заклад, у якому я працюю взяв участь в мирній акції по питанню фінансування. З 2016 року ми фінансувалися з місцевого бюджету, а міський голова не хотів виділяти кошти, а також у 2018 році, коли стало питання існування закладу. Я зустрівся з міським головою і попросив допомоги в збереженні закладу, на що він відповів, що Лебединського Вищого професійного училища лісового господарства він не бачить».

За фактом пожежі у поліції відкрили провадження.

Ельвіра Біганова, речниця Нацполіції Сумщини, розповіла:
«Коли прибули співробітники охорони, вони побачили розбиті вікна, а також те, що невідомі зловмисники розлили речовину в середину приміщення та підпалили її. Тобто, було загоряння. Загоряння локалізували постраждалих немає. А поліції дану подію кваліфікували як навмисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу».

Нинішнього Лебединського міського голову – Олександра Бакликова обрали на цю посаду у 2015 році. До цього два терміни поспіль містяни обирали очільником Лебедина Анатолія Трояна (2006, 2010).