Електромеханіка "Міськсумиліфту" суд залишив під домашнім арештом

14:04, 23 тра. 2019
 
Електромеханіка

Електромеханік «Міськсумиліфту» залишатиметься під домашнім арештом у нічний час доби. Сьогодні Зарічний районний суд задовільнив клопотання прокуратури та продовжив запобіжний захід до 3 липня. Попередній термін запобіжного заходу спливав 28 травня.

"Інші більш м’які заходи не зможуть забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного, є необхідність у продовженні запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби, прошу суд клопотання задовільнити і продовжити підозрюваному Сергію Шубенку строк дії запобіжного заходу у межах досудового розслідування до 3 липня 2019 року", - говорить прокурор Лілія Кравцова.

"Я прошу із врахуванням поведінки Шубенка за час досудового розслідування в задоволенні клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відмовити та запобіжний захід змінити на особисте зобовязання на строк досудового розслідування", - говорить адвокат підозрюваного Вадим Спаських.

"Продовжити підозрюваному Сергію Шубенку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 3 липня 2017 року із забороною залишати житло в нічний час – із 21 години вечора до 7 години ранку з покладенням на нього обовязків -  не відлучатися з населеного пункту, де він проживає без дозволу слідчого, повідомляти про зміну місця свого проживання чи місця роботи, прибувати за кожною вимогою до слідчого прокурора", - говорить суддя Зарічного районного суду Ірина Клімашевська.

Також суд заборонив Сергію Шубенку спілкуватися зі свідками, підозрюваними та потерпілими. Електромеханіка «Міськсумиліфту» підозрюють у порушенні правил безпеки під час робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людей. 2 січня у багатоповерхівці на вулиці Супруна у кабіні ліфту загинула двомісячна дитина. Цей підйомник обслуговував «Міськсумиліфт», за рік до аварії він був капітально відремонтований.

Напередодні Зарічний районний суд Сум продовжив запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання двом підозрюваним у цій справі – колишньому директору Департаменту інфраструктури Григорію Яременку та директору «Міськсумиліфт» Євгену Костенку.