У Сумах з’явився мурал намальований американським художником та школярами

19:22, 23 тра. 2019
 
У Сумах з’явився мурал намальований американським художником та школярами

Мурал біля центрального входу до першої школи з’явився у Сумах. Малювали його учні цього навчального закладу разом з американським художником.

Роблять останні штрихи до муралу. Малювали його три дні.
Малюнок на стіні – спільна робота учнів 7 – 10-тих класів і художника Михайла Тютюнника. Зараз чоловік живе у Сполучених Штатах, має українські корені.

Михайло Тютюнник, художник-мураліст із Нью-Йорка (США), розповів:
«Я прийшов до них, ми всі разом думали над ідеєю, щоб в ній було і про школу, і про знання, і про досягнення у майбутньому. Діти висловлювали свої ідеї, потім ми всі малювали. Я взяв всі ці малюнки і взяв із них найцікавіше і зробив ескіз, який ми потім нанесли на стіну».

Вероніка Богуш, учениця, розповіла:
«Ми намалювали кожен свій малюнок і дали його Михайлові. Він продивився і зібрав з цього одну картину і з кожного малюнку взяв щось».

На втілення задуму мали стіну у майже 90 квадратів. Картинка займає половину площі.

Анастасія Мішеніна, учениця, розповіла:
«У центрі композиції можна побачити сову, що означає цілі, знання. Також знизу як хвіст можете побачити книгу, яка теж означає знання. Далі ви можете побачити як тато дитину та мати. Око сови символізує годинник без стрілок, тобто час не стоїть на місці, а він йде та йде. Сходинки, вони рухаються тільки вгору, непотрібно зупинятися на місці й також можливо не дуже помітно, але там є троянди, як символ нашого міста Суми».

Тетяна Москаленко, заступниця директора школи, розповіла:
«Ця стіна була обрана тому що вона знаходиться на вході до школи та вона досить велика, що дало нам змогу вільно працювати на цій стіні».

Римма Миленкова, художниця, розповіла:
«Картинку ми бачимо дуже швидко, а шлях до неї був складним і довгим. Спочатку ми познайомилися із програмою «Fulbright», за допомогою цієї програми вперше місяць тому приїхав до нас Міша Тютюнник, зробив презентацію, розповів чим він займається. Потім ми вели переговори з київським офісом в Україні й нарешті дочекалися Михайла до нас у місто, тому що буквально за тиждень він лишає Україну і летить до Нью-Йорку».