Олександр Кисельов презентував свою книгу припущень «Легенди Сум»

10:11, 24 тра. 2019
 
Олександр Кисельов презентував свою книгу припущень «Легенди Сум»

Грузинська царівна, сумська піраміда та історія цеглини з клеймом – книгу про це презентували в обласному центрі. Автором книги припущень є краєзнавець Олександр Кисельов.

Олександр Кисельов – автор «Легенди Сум», писав її не один рік. Збирав та вивчав документи в архівах.
У книзі йдеться про три легенди: про царівну Грузинську, про таємницю в піраміді та про цеглину, що лежить під будинком.

Олександр Кисельов, автор книги, краєзнавець, розповів:
«Ось ця маленька піраміда, вона може стати частиною, прикрасою нашої історії, будь-які будинки, якщо вам провести. От ви себе уявіть туристом, що вам цікаво послухати міфи, легенди, щоб воно було кучерява, а не просто: ось споруда побудована у такому році й стоїть, вже не стоїть, стояла ще вчора, а тут хтось трактором заїхав випадково і все. Мені просто хочеться зберегти їх для нащадків».

Окрім сумської піраміди дослідник згадує у книзі й такі ж за формою споруди у світі. На 130 сторінках фото з інформацією про те, хто та як про них оповідає.

Олег Корнієнко, історик, розповів:
«Дуже часто реальна історія тої чи іншої легенди, переказу або навіть міфу, останнє є з більш негативним, вона набагато цікавіша, набагато яскравіша і вона завжди ліквідовує ту білу пляму в історії міста, яких у нас дуже багато. І тому такі книги, вони дуже важливі для того, щоб люди краще знали історії рідного міста, цінували його і пишалися».

Тетяна Голуб, амбасадорка, розповіла:
«Пан Олександр із нашої когорти, яких я називаю, «городские сумасшедшие». З такими людьми жити веселіше, цікавіше. У підручниках історії зазвичай про велику історію, про українську історію. Дуже мало діти, пересічні громадяни можуть дізнатися про історію міста Суми. І пан Олександр саме та людина, яка шукає, розвідує, досліджує».

Книга вийшла накладом у 100 примірників. Вона буде у бібліотеках, також є у продажу.