Передвиборчі перегони до Верховної Ради стартували відсьогодні

17:41, 24 тра. 2019
 
Передвиборчі перегони до Верховної Ради стартували відсьогодні

Від сьогодні в Україні починаються передвиборчі перегони – до парламенту. Останній 21 травня розпустив новообраний Глава держави Володимир Зеленський. Його Указ про припинення повноважень Верховної Ради набув чинності 23 травня. За законом, наступного дня стартує виборчий процес. У межах Сумщини її представників у майбутньому парламенті люди обиратимуть в шести округах.

Їхні обриси будуть такі самі, як і на позачергових виборах до Верховної Ради у 2014 році: це №158, 159, 160, 161, 162 мажоритарні округи. А також №157, що охоплює частину міста Суми. Заразом визначатимуть й депутатів за партійними (закритими) списками, оскільки новий парламент українці формуватимуть за змішаною системою.

«Дається 5 днів для того, щоб партії й організації могли подати заяви на ЦВК. Це буде до 27-28 травня. До 30-го чи першого червня ЦВК повинно сформувати окружні виборчі комісії і їх затвердити і потім постановою ж затвердження цього моменту дається три дні для того, щоб окружні виборчі комісії прийняли присягу, почали працювати уже офіційно», - пояснила керівник Сумської обласної виборчої комісії», - розповіла керівник Сумської обласної виборчої комісії Світлана Положій.

Голосувати на виборчі дільниці люди прийдуть 21 липня. На Сумщині, за інформацією Державного реєстру виборців, станом на 30 квітня було понад 887 тисяч.