Сумська область отримала додаткові 10 тисяч доз вакцини від кору

18:10, 24 тра. 2019
 
Сумська область отримала додаткові 10 тисяч доз вакцини від кору

Сумська область отримала додаткові 10 тис доз вакцини від кору. Про це розповіла Суспільному Оксана Сташко, голова групи експертів з питань педіатрії обласного управління охорони здоров’я.

"Станом на вчорашній день у нас в області на зберіганні в лікувально-профілактичних закладах знаходиться 23 тисячі 600 доз, з них 17 тисяч 500 доз потрібні для дитячого населення до кінця року, решту ми можемо витрачати і цього достатньо для тої групи населення, яка потребує щеплення від кору. Нам видавали вакцину тільки для дітей і крапка, а коли виникла потреба у звязку з ростом захворюваності, ми отримали нормативні документи від МОЗу, де йшлося, що треба проводити підлягаючому дорослому населенню вакцинацію, то у нас виникла проблема і нам потрібно було ще додатково кількість вакцин для дорослого населення, ми звернулися до Львівської області, щоб вони нам видали додаткову кількість".

За словами завідувача відділом епіддосліджень обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я Олександра Черняка, за останній тиждень на кір у межах області захворіли троє людей. Чи планують щепити себе та як ставляться до вакцинації, ми спитали у пацієнтів однієї з міських поліклінік.