У Сумах відбувся відкритий чемпіонат із чирлідингу

19:35, 25 тра. 2019
 
У Сумах відбувся відкритий чемпіонат із чирлідингу

 25-го травня до спортивного комплексу СумДУ на змагання з чир-спорту приїхали спортсменки з Харкова, Києва, Вінниці та Миколаєва. У чемпіонаті взяло участь близько 300 чирлідерок.  Запросили як сольних виконавців, так і дуети, квартети та команди. Вік у всіх різний: від малечі, до категорії 25+

"Ми виступаємо за категорію майстер із 25+. Ми почали займатися не так давно. З лютого місяця. У нас зібралася команда. Ми тренуємося і це наше друге змагання.Намагаємося досягти високого рівня, може поїхати потім на Європу і показати всім, що можна змагатися й тренуватися в будь-якому віці», - розповідає учасниця чемпіонату з Вінниці Анастасія Овчаренко.

Як тривала підготовка розповіли самі конкурсанти.

«Нам тренер проводив різні тренування. Я тренувалася разом зі своєю командою. Зараз ми будемо виступати в категорії «just дует».Що цікавого підготували для глядачів? Ми будемо в ролі гладіатора. Джаз, акробатичні елементи та стрибки», - говорять учасниці чемпіонату з Сум Дар’я Кисла та Юлія Голік.

«Проходила підготовка дуже класно завжди. Іноді нас тренер сварив. Іноді хвалив.Готував команди, дуети і сольник», - говорить Катя Єлшанська,учасниця чемпіонату з Сум.

Приїхали підтримати учасників і батьки. Розмістилися на трибуні у спортивному залі.

«Ми з Києва і підтримую я доню свою, яка виступає в дуеті в команді «Royals» Це завжди задоволення, це велике свято для нас, чирлідинг. Місця перші були, так. В команді вони виступали, займали. А також і другі, і треті. Все це досвід», - говорить глядачка Ірина Усенко.

 «Я з міста Вінниця. Підтримую команду «Респект»Готувалися ретельно. Надіємося на перемогу, на кращі місця. На жаль, першого не було, хочемо перше отримати», - коментує глядачка, Анжела Салій

 Оцінювали виступи за 10-бальною системою судді з Києва, Харкова та Вінниці.  Сумських членів журі не було.

 «Рухи руками ми оцінюємо. Ми оцінюємо шпагати, махи, піруети всілякі. Можливі повороти. Техніку виконання, якість та кількість. Потім у нас є загальне враження, яке створює дитина, коли виходить. Сюди входить і зовнішній вигляд, і впевненість, і настрій, який залишається після виступу", - пояснює член журі з Вінниці Ірина Цибрій.

 Враховувалася і танцювальна виразність ( посмішка, погляд). Максимальний бал  за виконання – 90.

«Номінації є різні: безпосередньо чирлідинг – це станти і піраміди. Є така номінація як «данс», тобто це те, що сьогодні вперше відбувається. Це джаз, помп, урбан", - розповідає організаторка чемпіонату, голова Сумського осередку з чирлідингу та чир-спорту  Анастасія Кравченко.

 Такий чемпіонат у Сумах відбувається вперше за підтримки Федерації чирлідингу та чирспорту України. Планують створити і шкільну лігу чирлідерів.