П’ятеро учасників не з’явились на ЗНО з німецької та іспанської мов на Сумщині

16:22, 27 тра. 2019
 
П’ятеро учасників не з’явились на ЗНО з німецької та іспанської мов на Сумщині

49 майбутніх абітурієнтів області мали здавати сьогодні зовнішнє незалежне оцінювання з іспанської, німецької та французької мов. Усі вони приїхали до єдиного на Сумщині пункту тестування, який розташували у педагогічному університеті. П’ятеро учасників сьогодні не з’явилися.

«З початку навчального року ми займались з нашими шкільними вчителями – вони нам дуже допомагали в цьому. Ми постійно проходили тести минулих років. Також, я була учасницею олімпіад з німецької мови. Тому підготовка була не такою важкою, як з інших предметів» - розповіла про підготовку до іспиту Тетяна Тетірко.

«Я сильно не готувалась, я жила в Іспанії багато років, тому я сильно не готувалась, я знаю, що здам його», - розповіла майбутня абітурієнтка Анжеліка Камінська.

О 10.15 – учасників запускають у приміщення. Всі ж, хто супроводжував залишаються чекати на вулиці.

«Настанови: не хвилюватися, бути впевненою, що вона все знає і звичайно ж не списувати й повитягувати все з кишень», - розповіла мама майбутньої абітурієнтки Тетяна Ломакіна.

Удвох французьку здають подруги – Катерина та Владислава. Дівчата обидві вчили її з другого класу.

« Коли у мене у другому класі з’явилась французька мова я її дуже полюбила і для мене це було справжнє задоволення, я обожнюю також французьку культуру, просто мову обожнюю, людей обожнюю і взагалі мені подобається мислити французькою мовою. Я буду пов’язувати своє життя з французькою мовою, я не зупинюся, у мене є мрія, яка я сказати не можу, і я впевнено хочу крокувати до неї», - розповіла Владислава Сіроштан.

Загалом не з’явились сьогодні на тестування 5 осіб, один учасник на іспанську та четверо - на німецьку мови.

«Учасники готові, так їх звичайно небагато, бо порівняти наприклад з англійською, але вони є. І у минулому році були у нас і французи, і німці, і іспанці, процедуру вони знають. Стабільно французьку здають 2-3 особи, іспанську 3-8, німців трохи більше, але кількість їх я б сказала не збільшується», - прокоментувала відповідальна за пункт тестування Олена Остапенко.

На написання іспиту учасники мали дві з половиною години. Окрім тестів учасники мали написати твір:
«Тема про свята, про твоє улюблене свято, як ти його святкуєш і традиції в родині. Складно було писати? – Насправді ні, я мала багато практики, тому ні. З одного боку, питання були легкі, а з іншого – питання над якими треба було подувами, там де сумнівався, але сподіваюся результати будуть хороші», - поділилась враженнями після іспиту майбутня абітурієнтка Софія Коваленко.

На цьому пункті тестування жодних порушень не зафіксували.

"Загальна явка на ЗНО з іноземних мов складає 90%. Техніка спрацювала, персонал спрацював на відповідному рівні, тому жодної апеляції, жодного звернення, жодного порушення під час ЗНО не було виявлено», - розповіла  кураторка Сумської області Харківського регіонального ценрту оцінювання якості освіти Валерія Ханікова. 


Це третій іспит ЗНО цього року. Минулого тижня майбутні абітурієнти здали математику та українську мову. Завтра, 28 травня, здаватимуть англійську. Закінчаться цьогорічні іспити 13 червня – хімією.