Зарічний суд виніс ухвалу у справі мера Сум Олександра Лисенка

16:35, 27 тра. 2019
 
Зарічний суд виніс ухвалу у справі мера Сум Олександра Лисенка

Визнав винним і закрив справу. Зарічний районний суд виніс ухвалу у справі  мера Сум Олександра Лисенка. Його звинувачували в адміністративному порушенні – конфлікті інтересів.

"Лисенка Олександра Миколайовича визнати винним у вчинені адміністративних правопорушень передбачених частинами 1, 2 статті 172-7 КУПАП. Закрити провадження по справі Лисенка Олександра Миколайовича за частинами 1,2 статті 172-7 КУПАП у звязку із закінченням строку накладення адмінстягнення", - говорить суддя Зарічного районного суду Олексій Сибільов.

"Особисто я як захисник не погоджуюсь з рішенням суду, оскільки вважаю, що у діях Олександра Лисенка був дійсно відсутній конфлікт інтересів і те, що він зробив було цілком законно. Стосовно наявного рішення суду – необхідно скористатися правом на оскарження і ми звернемось до апеляційного суду як зробили це минулого разу, минулого разу нас теж Зарічний суд не почув, а апеляційна інстанція постановила законне та справедливе рішення", - говорить Юлія Молібог, адвокат мера Сум Олександра Лисенка.

"Мені здається немає жодних заборон і він і далі може легесенько собі знаходитися як на посаді, так і потім претендувати на інші посади, бо до відповідальності він не був притягнутий. Після трьох місяців не притягнення до відповідальності, це типова історія, таких десятки і сотні випадків, вона далеко не перша і не остання, допоки не будуть змінені строки, чи будуть змінені строки у мене є сумніви", - говорить головний експерт Антикорупційної групи РПР Олександр Лємєнов.

5 лютого Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 14 протоколів щодо Олександра Лисенка. Мер Сум протягом 7 місяців виписував собі премії розміром від 60 до 300%. Це друга антикорупційна справа, в якій фігурує міський голова. Торік Зарічний районний суд визнавав мера Сум винним у подібному порушенні. Тоді справу теж закрили через закінчення строків притягнення до відповідальності, а апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав Олександра Лисенка невинним.