Покинуту 16 школу в Сумах планують поставити на аукціон

13:13, 29 тра. 2019
 
Покинуту 16 школу в Сумах планують поставити на аукціон

Покинуту 10 років тому 16 школу в Сумах планують поставити на аукціон. Площа території 1000 квадратних метрів. У 2009 році тут випустили останніх випускників. 10 років школа не функціонує.

Сергій навчався в цій школі 9 років з 1991 по 1999.

"Тут постійно знаходяться діти. Їм тут подобається, у них легкий доступ тут. Вони тут можуть займатися всім чим завгодно. Часто вони тут розпалюють вогнище. На даний час школа не підлягає реконструкції, бо стоїть дуже багато сезонів, електрика вирізана, опалення вирізане, бомбосховище повністю все  знищене", - говорить сумчанин  Сергій Чиж.

У 2016 році рішенням міської ради приміщення передали в державну власність  - а саме військовій частині нацгвардії, що в Сумах. 

Там від приміщення відмовилися. Сказати офіційно про це протягом двох днів там не змогли, повідомили, що чекають дозволу керівництва частини. 

" У жовтні 2016 року військові відмовилися через необхідність грошей для ремонту  і відсутності комунікацій.  Було вирішено питання провести інвентаризацію земельної ділянки з можливістю проведення аукціону. На даний час проводиться інвентаризація, після закінчення інвентаризації будемо виносити на розгляд сесії. Як вирішить сесія так і будемо діяти. Буде інвентаризація тривати близько 2-3 місяців",- говорить Юрій Клименко, директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради

6 травня департамент забезпечення ресурсних платежів разом з ТОВ «Опус ресурс» уклали договір про складання технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель. Ціна послуг 4 тисячі 450 гривень.

Які саме виконали за місяць роботи  - ми намагаємося дінатися в ТОВ «Опус ресурс». Чи змінилася ситуація із наповненістю шкіл та чи потрібна Хіммістечку школа ми наразі чекаємо відповіді від начальниці управління освіти і науки Антоніни Данильченко.