9% осіб, що зареєструвались на ЗНО з фізики, не з`явились на тестування

17:48, 30 тра. 2019
 
9% осіб, що зареєструвались на ЗНО з фізики, не з`явились на тестування

Сьогодні майбутні абітурієнти складали зовнішнє незалежне оцінювання з фізики. У Сумах працювало три пункти тестування. У Сумському аграрному університеті були зареєстровані 244 особи.

«Завдання, на мою думку, в цьому році, були дуже складними і такими неочікуваними. І не тільки на фізиці, а й на укрмові й на математиці. Але, надіюсь, що матиму дуже гарний результат, бо дуже старанно готувався, але на мою думку є в мене дуже багато помилок. В цьому році навіть були останні завдання легші, ніж перші завдання, не рівномірні за силою», - розповів цьогорічний майбутній абітурієнт Михайло Мірсалов.

Пані Олена сьогодні чекає свого сина з тестування. Сама — вчитель, сьогодні у подвійній ролі.
«Допомагала в підготовці, більше вільного часу нагадували, що слід готуватися до ЗНО частіше, звісно репетитори теж були. Для цього на жаль, не достатньо самої шкільної програми, не достатньо часу, тобто додаткові заняття дитині обов’язково повинні бути. Але я думаю воно того варто буде, бо якщо гарно складене ЗНО, то звісно відкрита дорога на бюджет у будь-який заклад, тим більше, що технічні оці спеціальності фізика, математика, хочуть підняти на інший рівень зовсім», - розповіла Олена Прийма.

На цьому пункті тестування іспит мали скласти 244 людини. Не з’явились – 26. 

«В цілому на ЗНО з фізики зареєстровано 692 особи, 62 особи не з’явилися, що складає практично 9% неявки і 91% - це ті особи, які з’явилися. Фізика пройшла на відповідному рівні, все було виконано відповідно до нормативних вимог. В нас незафіксовано жодного порушення чи жодної апеляції», - прокоментувала кураторка Сумської області Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Валерія Ханікова.

Це 5-те тестування цьогорічної вступної кампанії. Наразі майбутні абітурієнти написали математику, українську мову з літературою, а також іноземні, у тому числі, англійську. Наступне тестування має відбутись з історії України – 4 червня.