Аукціон з продажу майна шосткинської "Свеми" не відбувся

17:43, 31 тра. 2019
 
Аукціон з продажу майна шосткинської

Аукціон із продажу майна шосткинської «Свеми», призначений на 31 травня, не відбувся. На нього виставляли один лот вартістю у майже 405 тис грн. За документами аукціону, найдорожчою була насосна станція №2 – її оцінили у 105 тис грн.

"Аукціон був призначений на сьогодні на 12 годину, але жодної заявки до вказаного терміну не надходило", - говорить директор "Сумська регіональна біржа-НОВА" Ірина Сурган. 

За законом, тепер це майно мають переоцінити, як правило, у сторону зменшення вартості. Наразі коментар ліквідатора підприємства-банкрута Ігоря Солдаткіна (щодо аукціону, який не відбувся, та подальших дій) ми не маємо – чоловік не бере слухавку. Вчора ж телефоном він розповів нам таке.

"Будівлі, які виставляються на аукціон, знаходяться у незадовільному стані. Вся «Свема» на момент ліквідації знаходилася у незадовільному стані, бо діяльності там ніякої не велося, виробництво там не відбувалося і з часом все воно руйнувалося", - говорить арбітражний керуючий ліквідатор Ігор Солдаткін.

Перші торги майном «Свеми» почались у 2016 році. За словами Ігоря Солдаткіна, наразі розпродано до 90% усього, що там було. На момент визнання «Свеми» банкрутом, 345 млн грн – це були вимоги зо трьох десятків кредиторів. Засновником «Свеми» є Фонд державного майна. Підприємство спеціалізувалось на виробництві фотоматеріалів. Статутний капітал банкрута - 488 млн грн.