У Сумах займалися йогою просто неба

20:30, 31 тра. 2019
 
У Сумах займалися йогою просто неба

Йога у центрі Сум. Біля Альтанки сьогодні зібрались учасники акції «Дихай вільно у світі без тютюну». Її організував Сумський обласний центр громадського здоров’я. 

На майстер-клас з йоги просто неба прийшли близько 20 людей. Це відвідувачі йога-студій «Скайфіл» та «Симетрія». 

"Я прийшла подругу підтримати. Важливо таке кожного дня проводити. Краще б спортом займалися, а не палили", - каже учасниця акція Галина. 

"Можно займатися йогою, і з часом тяга до різних видів залежності у людини зменшується", - говорить тренер йога-студії «Симетрія» Андрій Сахно. 

Учасникам акції тренер з йоги показувала дихальні вправи, ті – повторювали.

"Це асани і дихальна гімнастика. Дихальна гіманстіка сприяє поліпшенню кровообігу, нормалізації лімфотоку, стабілізації діафрагми. Також діафрагма - головний дихальний м’яз, вона сприяє формуванню рівної постави. Асани допомагають зміцнити тіло, зробити його сильним, витривалим, гнучким, рухливим і координованим", - розповідає тренер з йоги Анна Дериколенко. 

Майстер-клас з йоги тривав годину.

 "Ми запросили всіх бажаючих, були відкриті списки у соціальних мережах і запрошення. 2:23+2:53 Всі бажаючи долучитися до даного заходу, зможуть відчути себе йога послідовником, і також дихати вільно без тютюнопаління", - розповідає організатор акції Богдан Сюркало .

Організатори акції роздавали сумчанам інформаційні матеріали проти тютюнопаління. Кожен із учасників, хто долучився отримав каремат та футболку з написом «Життя без тютюну».