Майбутні абітурієнти склали ЗНО з історії України

17:35, 4 чер. 2019
 
Майбутні абітурієнти склали ЗНО з історії України

Сьогодні майбутні абітурієнти складали зовнішнє незалежне оцінювання з історії України. У Сумській області працювало 28 пунктів тестування. На одному з них у Сумському аграрному університеті працювали наші журналісти.

Дві з половиною години майбутні абітурієнти писали тестування, тепер разом з батьками та вчителями чекають на чернетки та розмірковують про складність тестування та якість його написання.

"Складні були світлини, особистості та дати, а питання, які стосувалися карт були не складними", - говорить майбутня абітурієнтка Владислава Ярош.

"Особисто моя підготовка зайняла 3 години і 11 років у школі. Багато було таких завдань, яких я навіть не бачила і не знала", - говорить майбутня абітурієнтка Олена Левченко.

"Це все дуже хвилююче, попереду ще географія, тому ще трішки похвилюємося", - говорить мама майбутнього абітурієнта Наталя Щегляк.

Після отримання власник чернеток майбутні абітурієнти та їх вчителі роблять експрес розбір тестування.

"Де писала навмання, там помилки і є, а де була впевнена все звичайно ж правильно", - говорить майбутня абітурієнтка Анна Мороз.

"Взагалі питання були не дуже складні, але траплялися такі, які задають на рівні олімпіад, загалом як і в минулі роки ЗНО було не те, що дуже просте, але його можна було спокійно виконувати", - говорить майбутній абітурієнт Богдан Лахмутов.

"Питання в основному середнього рівня, передбачали знання програмового матеріалу, скажу чесно – ті, хто готувався з учнів до ЗНО більш ретельно буде багато правильних відповідей, ті хто не хотів готуватися будуть і не правильні відповіді", - говорить учителька історії Сумської школи №7 Вікторія Тодосійчук.

На цьому пункті тестування зафіксували стовідсоткову явку. Усі 257 зареєстрованих майбутніх абітурієнтів з’явилися та написали ЗНО. Загалом по області мали складати історію 6253 особи, 292 особи на пункти тестування не прийшли.

"Було виявлено два порушення процедури проведення, коли учасники мало при собі заборонені технічні засоби, під час загальної технологічної перерви вони були видалені з пункту тестування і позбавлені можливості проведення роботи над тестом. Нажаль були прикрі випадки з погіршенням стану здоров’я двох учасниць в окрузі місто Суми, коли на пункти викликалися швидка допомога і учасниці були доставлені до лікарні міста", - коментує кураторка Сумської області Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Валерія Ханікова. 

"Бригади виїхали, надана була допомога і вони були доставлені в лікувальні заклади, їх стан не розцінюється як загрозливий для життя", - коментує керівниця служби медицини катастроф Галина Білоус.

Наразі майбутні абітурієнти здали ЗНО з математики, української мови та літератури, з іноземних мов та фізики. Наступне тестування відбудеться 6 червня. Тоді майбутні абітурієнти писатимуть ЗНО з біології.