Петицію про відставку міського голови Ромен розглянули на сесії

16:51, 12 чер. 2019
 
Петицію про відставку міського голови Ромен розглянули на сесії

Петицію про звільнення Сергія Салатуна з посади міського голови Ромен та розпуск виконавчого комітету Роменської міськради почали підписувати 24 травня. Станом на 12 червня її підписали 101 людина зі 100 необхідних.

 

 «На посаді міського голови мені б хотілося бачити людину, що є лідером, що не замішана в корупційних справах, яка проводить робочий час  на благо громади, шукає проекти. Я свідомо це писала, без тиску, як міський голова думає, що я його ворог персональний. у мене немає політичних амбіцій,  я просто хочу, щоб в місті було нормально жити», - говорить авторка петиції - роменчанка Катерина Капустіна.

Перед початком сесії на сходах міськради – чоловік, що називає себе  прихильником мера.

«Я вважаю, що ця людина працює в міру своїх можливостей. Якби всі міста процвітали, якби все було чудово, можна було б йому висувати претензії. Я прийшов підтримати мера, і коли мені на сесії дадуть якісь докази, що мер- корупціонер,погано виконує роботу, я погоджуся», - сказав Сергій Гаврась.

Із зали засідань чоловіка попросили вийти і викликали поліцію. На порядку денному одне питання – розгляд петиції про відставку мера. Робоча група попередньо розглянула петицію.

«Відсутні будь-які обґрунтування чинного законодавства, вона містить загальні фрази без правового підґрунтя. Щодо алкогольної залежності Салатуна, про яку йдеться в петиції, установлення діагнозу належить до компетенції виключно лікаря-нарколога», - сказала керуючий справами виконкому роменської міської ради Лариса Сосненко.

Депутати голосують за відхилення петиції: 8 погоджуються,  9 – ні, четверо утримались. Таким чином, міський голова і члени виконкому лишилися на посаді.

 «Наша фракція зажди намагається дотримуватися закону, нам сумно,що відбувається. Діалог зайшов у глухий кут, коли почали красти на туалетах, в трубу викидали гроші, а пропозиції спеціалістів ігнорувалися», - сказав керівник фракції «За Україну!» у роменській міськраді Валентин Бондаренко.

«Ми може б і підтримали петицію, але ми вважаємо, особисті образи були зайві.Називати алкоголіком, казати про кримінальні справи. Може, завтра на мене буде справа. Судом не доведено», - висловився керівник фракції «свобода» у Роменській міськраді Михайло Півнюк.

 «Петиція для зняття чи не зняття мера сьогодні служить як важель для передвиборної агітації. Люди намагаються пропаритись, вибори. От відбудуться вибори – закінчаться петиції. Я підтримав петицію, тому що думаю, що Сергій Андрійович не справляється зі своїми обов’язками , тому що у нього немає команди», - сказав депутат Роменської міськради (фракція  «Відродження») Олександр Саєнко.

 «Я не підтримав петицію, бо опрацював х , вивчив, і бачу багато помилок з юридичної точки зору. З моральної - скаже суд», - прокоментував депутат Роменської міськради (фракція «Радикальної партії олега ляшка») Валерій Мицик.

 «Дана петиція не підготовлена була грунтовно. По-перше , 2 питання в одному: і про голову, і про виконком, і дійсно некоректно, без доказів, я розумію,що люди тільки піаряться перед виборами  і нічого не роблять», - сказала депутатка Роменської міськради (фрація ВО «Батьківщина») Віра Мірошниченко.

«Міський голова працює, не треба йому заважати, навіщо нам ті революції, кращого ми працівника зараз не поставимо. Я не бачу поки сенсу робити зміну», - сказав керівник фракції «Солідарність» у Роменській міськраді Володимир Роздобудько.

 «Людям, що хочуть іти в політику, треба щось робити. Найкраще – поливати брудом владу, вона завжди погана, але ми працюємо, є порозуміння з депутатми майже з усіма. Я ходжу в суд справно, суд вирішить, він поставить в цьому крапку, я впевнений, що це була провокація. По алкогольній залежності – якщо є докази, потрібно здати аналізи – готовий до будь-якого резонансу», - прокоментував міський голова Ромен Сергій Салатун.

Чергова сесія Роменської міської запланована на 26-те червня.

Представник фракції «Партія простих людей» Микола Страхов слухавку не взяв. Як повідомив Сергій Салатун, на авторку петиції від позвався до суду – за наклеп на нього. Додам, мера Ромен звинувачують у вимаганні та отриманні 50-ти тисяч гривень хабаря. Так, зокрема, йдеться у матеріалах обвинувачення – військової прокуратури. Справа розглядається з жовтня 2017-го року. Усього мають заслухати 40 свідків. Факт отримання хабаря у сумі 40 тис. грн. правоохоронці зафіксували 16 серпня 2016 року. За інформацією прокуратури, гроші посадовець отримав за сприяння в отриманні дозволу підприємцями з Луганщини на прокладання та використання кабельних мереж. Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує до 10 років позбавлення волі. 29-го травня меру Ромен продовжили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 29-го липня. Наступне судове засідання призначили на 30 липня.  На ньому мають заслухати свідків.