На Сумщині останній тест ЗНО склали 82% зареєстрованих

17:43, 13 чер. 2019
 
На Сумщині останній тест ЗНО склали 82% зареєстрованих

Абітурієнти здавали зовнішнє незалежне оцінювання з хімії – останній тест цьогорічної сесії. В області працювало два  пункти тестування: у Сумському державному університеті та  Сумському державному педагогічному університеті. Наша знімальна група побувала на обох.

У Сумському державному педагогічному університеті зареєструвалося 180 майбутніх абітурієнтів.

«Це – найважливіший предмет після української мови, який мені потрібен»,  –  говорить майбутня абітурієнтка Аліна Гоч.

Розповідає Володимир Кулинич: «Я готувався трохи більше, ніж рік і вважаю, що готовий».

«Я настільки впевнена у вчительці. Вона мене запевнила, що дитина складе добре»,  – говорить мати абітурієнтки  Галина Жирнова.

У Сумському державному університеті зовнішнє незалежне оцінювання здавали 178 майбутніх абітурієнтів. Дві з половиною години випускники виконували п’ятдесят два завдання.

Розповідає  Дмитро Бондарчук: «Зовсім легкого, такого нічого зовсім не було. Але, якщо ти добре підготувався, все вивчив, то може і все здатися легким".

«Для мене на складнішим був цей предмет, тому що задачі були схожі. І я плуталася у відповідях. Думала чи так, чи не так. Тести були в принципі», – говорить Марина Балінська. 

Владислав прийшов підтримати доньку Богдану.

«Я на неї полагаю великі надії. Мені здається, надія вся тут, нашої України»,  – говорить  батько абітурієнтки Владислав Пєтрюченко.

Розповідає Дмитро Випришкін: «Найскладніші були задачі. А так цілком справився».

«Дуже плутаються діти з завданням, коли не реагують, коли ми завжди даємо завдання у школі, які оксиди реагують із іншими речовинами. А тут даються «не реагують. Це часто заплутує» – говорить вчитель хімії та біології Боромлянського НВК (Охтирський р-н) Ніна Мачула. 

На цьому пункті тестування зареєструвалося 230 людей, не прийшло – 52. До пункту у педагогічному виші не з`явились – 19.

На зовнішнє незалежне оцінювання з хімії в Сумській області зареєструвалося  410 учасників. Не з’явився 71 майбутній абітурієнт. Відповідно на пункти тестування прийшло 82,3 відсотка від загальної кількості зареєстрованих. Не зафіксовано жодного порушення та звернень до медичних працівників. Про це розповіла кураторка Сумської області Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Валерія Ханікова. 

Результати цьогорічного  ЗНО з хімії будуть відомі 25 червня. Саме тоді оприлюднять бали із географії та історії України. 14 червня оприлюднять бали, які набрали абітурієнти, з української мови та літератури, математики та фізики; 20 червня – іноземних мов та біології.

Додаткова сесія ЗНО для зареєстрованих майбутніх абітурієнтів Сумської, Полтавської та Харківської областей відбудеться у Харкові з 26 червня до 11 липня.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, цього року на зовнішнє незалежне оцінювання по всій Україні зареєструвалося понад 350 тисяч вступників (354 051). Це на 18 тисяч (18,208) більше, ніж торік.

Майбутні абітурієнти найчастіше обирали українську мову та літературу, історію України і математику.