Сумські хокеїстки повернулись з медалями міжнародного турніру

13:46, 14 чер. 2019
 
Сумські хокеїстки повернулись з медалями міжнародного турніру

Сумські команди повернулись з Італійського турніру з хокею на траві. П’ять колективів спортивної школи «Динамо» змагались за нагороди у категоріях до 12 та до 14 років.

Гравці сумської команди «Торнадо» до 12-ти років – стали володарями «золотих» медалей. Десять команд зіграли по колу один з одним у двох групах. Потім відбулись стикові зустрічі й фінал. Дівчата зіграли по три матча в день. Грали на пів поля, два тайми по 15 хвилин.

Вікторія Назаренко, гравчиня команди «Торнадо», говорить: «Там дуже класне поле, дуже класні команди. Ще був еко-конкурс і різні майстер-класи. Дуже цікаво було. Запам’ятались ігри проти української команди. Та проти Італії, ми з ними зіграли 1:0».

У «золотому» матчі дівчата зустрілись з ще одним сумським колективом – «Динамо». 

Олена Свистюр, тренер з хокею на траві, розповідає: «Так, в цій категорії виконали все, грали як єдина команда. Ми всі ігри виграли. Дівчата грали дуже добре. Можна було поспілкуватись з іншими командами. Батьки, які приймали змагання, готували всім їжу. Було цікаво».

У віковій категорії до 14-ти років шість команд зіграли по колу. Найсильнішими також стали  українські дівчата, які розділили найвищі сходинки п’єдесталу. Тут старша команда «Динамо», під керівництвом Наталі Ткач,  взяла реванш за молодших гравчинь й переграла «Торнадо». Ксенія Колесник, гравчиня команди «Торнадо», говорить:  «Складно але нічого страшного. Ми ще будемо змагатись й показувати на те, що здатні. Набуть, програли, бо не зібрались на гру». 

Інна Бондаренко, тренер з хокею на траві, розповіла: «Наша команда показала високий результат. Ми набрались досвіду. Тренерський штаб задоволений. У наступному році хочемо також поїхати на змагання. У нас була українська команда, німецькі, італійські. Було нелегко. Дівчата показали свій характер».

Також учасниками турніру стали сумські «Козаки» -хлопці віком до 12-ти років. Підопічні Діани Тагієвої посіли п’яте місце.

Роман Шаповал, гравець команди «Козаки», каже: «Це хоча б достатній рівень. Там усього шість команд, у нас передостаннє місце. Це нормально.  Враження лишились тільки позитивні, хочеться ще раз туди приїхати. Там дуже гарно».