На Сумщині з’явилися перші результати ЗНО

16:33, 14 чер. 2019
 
На Сумщині з’явилися перші результати ЗНО

Перші результати із зовнішнього незалежного оцінювання з’явилися на сайті Харківського регіонально центру якості освіти. Дізнатися набрані бали від сьогодні можна з трьох предметів: української мови та літератури, математики та фізики.

Анна Нагорна навчалася у Білопільській школі № 2. Складала ЗНО з чотирьох предметів: української мова та літератури, історії, географії та англійської мови. Сьогодні дізналася бали з української.

Анна Нагорна, майбутня абітурієнтка, розповіла:
«Я склала на 191 і це для мене найкращий результат. Для мене була легкою українська література, а в українській мові я допустила декілька там помилок. Для мене була найважча англійська мова, тому що там аудіювання і це як завжди не просто».

Усього в цій школі ЗНО складали 20 випускників.

Ірина Пауль, заступниця директора Білопільської школи №2, розповіла:
«Є діти, які приходять до вчителів, сядуть, а потім із вчителем-предметником сидять, щось там розмовляють, щось переглядають. Вчителі також переживають, дуже сильно переживають. Їздили наші діти всі до Сум складати зовнішнє незалежне оцінювання, у нас немає тих дітей, які з якихось причин не склали, принаймні не поїхали на сесію, тому всі основну сесію склали».

За інформацією Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, яку нам озвучувала щоразу куратор Сумської області Валерія Ханікова, під час цьогорічного ЗНО нарахували 19 порушень, один майбутній абітурієнт написав апеляцію.

ЗНО у 2019 році
21 травня – математика
Зареєструвалися 4 548 абітурієнтів
З’явилося 96,3%
4 порушення

У Сумській області на іспит із математики було зареєстровано 4 548 абітурієнтів. З’явилося 96,3% з них. Мали місце процедурні порушення, їх було чотири.

23 травня – українська мова і література
Зареєструвалися 9467 учасників
Не з’явилося 3%
10 порушень

Зареєструвалися на тестування з української мови та літератури 9467 учасників. 3%, а це майже 300 осіб не з’явились. Всього ж в області зафіксували 10 порушень.

27 травня – іспанська, німецька, французька мови
Зареєструвалося 49 майбутніх абітурієнтів
З’явилося 90%
Жодного порушення

Зареєструвалося 49 майбутніх абітурієнтів області на зовнішнє незалежне оцінювання з іспанської, німецької та французької мов. Загальна явка на ЗНО з іноземних мов складає 90%. Жодного порушення під час тестування не було виявлено.

28 травня – англійська мова
Зареєструвалися 2 тисячі абітурієнтів
Не з’явилися 137 людей
2 порушення та 1 апеляційне звернення

Майже дві тисячі школярів Сумщини здавали зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови. 137 зареєстрованих абітурієнтів не прийшли на тестування. Зафіксовано два порушення та 1 апеляційна скарга.

30 травня – фізика
Зареєстровано 692 майбутні абітурієнти
Не з’явилося 62
Жодного порушення

На ЗНО з фізики зареєстровано 692 особи, 62 особи не з’явилися, що складає практично 9% неявки й 91% - це ті особи, які з’явилися. Незафіксоване жодне порушення.

4 червня – історія України
Зареєстровано 6253 майбутні абітурієнти
Не з’явилися 292
2 порушення

Загалом по області мали складати історію 6253 особи, 292 особи на пункти тестування не прийшли. Було виявлено два порушення процедури проведення.

6 червня – біологія
Зареєстровано 2 тисячі 571 майбутній абітурієнт
Не з’явилося 221
Жодного порушення

В області на тестування мало прийти 2 тисячі 571 майбутній абітурієнт. З них 221 не з’явився. Явка склала 91,8% від загальної кількості зареєстрованих. Жодного порушення не зафіксовано.

11 червня – географія
Зареєструвалися 1 тисяча 943 майбутніх абітурієнти
Не з’явилися 181
1 порушення

В області на ЗНО з географії зареєструвалося 1 тисяча 943 майбутніх абітурієнтів. З них: 181 не прийшов на тести – це трохи понад 9%. Було зафіксовано одне порушення.

13 червня – хімія
Зареєструвалися 410 майбутніх абітурієнтів
Не з’явився 71
Жодного порушення

На зовнішнє незалежне оцінювання з хімії в Сумській області зареєструвалося 410 учасників. Не з’явився 71 майбутній абітурієнт. Відповідно на пункти тестування прийшло 82,3 відсотка від загальної кількості зареєстрованих. Не зафіксовано жодного порушення.