На Сумщині «Опора» фіксує проведення заходів з ознаками непрямої агітації

17:12, 14 чер. 2019
 
На Сумщині «Опора» фіксує проведення заходів з ознаками непрямої агітації

На Сумщині «Опора» фіксує проведення заходів з ознаками непрямої агітації. Про це повідомила координаторка спостереження за виборами громадянської мережі «Опора»  у Сумській області. За словами Ольги Коренєвої є ймовірне використання  бюджетних грошей. А також публікації з ознаками «джинси».

Ольга Коренєва, координаторка спостереження за виборами громадянської мережі "Опора" у Сумській області: «У 160 окрузі в місті Шостка проводилося свято до дня захисту дітей за підтримки народного депутата і ймовірного кандидата в народні депутати Ігоря Молотка. Також можлива імовірне використання бюджетних ресурсів, зафіксувала наша спостерігач на окрузі 161. Там за сприяння чинного народного депутата і потенційного кандидата Миколи Лаврика почався ремонт автомобільної дороги. У  м. Суми газета «Наша сотня» там містився матеріал із заголовком «Юрій Чмирь збирає команду. Приєднуйся». Там зміст з ознаками джинси. В  Охтирці в газеті Роксолана від 5 червня розмістити статтю на користь Олега Ляшка».

Микола Лаврик, народний депутат України фракція партії "Блок Петра Порошенка": «Яка це агітація, якщо сьогодні урядова програма є про відновлення автошляхів, ця дорога Н-07 Яківка – Суми – Ромни – Прилуки  - Київ включена в урядову програму за клопотанням народного депутата. У чому ви вбачаєте агітацію,».

Юрій Чмирь, депутат Сумської обласної ради: «Ця стаття вийшла в газеті «Наша сотня» з точки зору редполітики редакції газети. Ця стаття була розміщена на сторінці в фейсбуці Юрія Чмиря. Я на сьогодні не маю статусу кандидата в депутати».

Депутат Ігор Молоток протягом дня слухавку не брав.   Прес-секретарка обласного осередку партії Олега Ляшка Марина Левенко скерувала до голови. Тетяна Головко на телефонні дзвінки не відповідала. Проте ми надаємо їм ефірний час для відповіді.

Додам, учора народний депутат Олег Медуниця прозвітував про свою діяльність. Робив це у приміщенні ПАТ «СНВО» .

 Олег Ольшанський,  помічник Олега Медуниці повідомив: «Орендували на 2 години. У цей час вклалися.  Скільки платили не пам’ятаю».

Олег Медуниця,  народний депутат Верховної ради: «Це не була агітація, деякі люди висловлювали свою думку. Я нікого не закликав голосувати за чи проти. Закон дозволяє мені звітувати про свою роботу. Я другий тиждень розказую, які закони написав, що було прийнято, які закони були зроблені в моєму виборчому окрузі».

Як оцінюють звіт в ОПОРІ та Комітеті виборців України розповіли їх представники.  

Ольга Коренєва, координаторка спостереження за виборами громадянської мережі "Опора" у Сумській області: «На цій зустрічі він представив свою довірену особу, тож можемо говорити, що він буде на цих виборах балотуватися, відтак можемо говорити про дочасну агітацію. Там  були орендовані з його ім`ям буклети, блокноти, ручки. Можемо констатувати, що це ймовірна агітація».  

Олексій Кошель, голова комітету виборців України.  «Тут треба дивитися в конкретних випадках. Якщо звіт супроводжується наданням певних подарункових матеріалів, книг чи концертних послуг  - то я б це розглядав як дочасну агітацію. Якщо роздав сам звіт, де зазначив чим конкретно займався, автором скількох законопроектів є, то я вважаю це невід’ємною діяльність народного депутата».