КП "Міськводоканал" планує збільшити вартість централізованого водопостачання

17:40, 21 чер. 2019
 
КП

Сьогодні на комунальному підприємстві «Міськводоканал» відбулось відкрите обговорення питання коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2019 рік. Оприлюднили це рішення 6-го червня, всі пропозиції та зауваження збирали до 20 червня.

"За термін оприлюднення до «Міськводоканалу» від мешканців, від сумчан звернень, зауважень та пропозицій не надходило", - говорить головний інженер КП "Міськводоканал" Сумської міськради Йосип Тисівський.

Змінити тариф на підприємстві хочуть через здорожчання паливно-мастильних матеріалів та збільшення витрат на заробітну плату.   

"Оплата праці з єдиним соціальним внеском зростає на 25%, в тарифі закладена мінімальна зарплата 1808 грн, зараз середня зарплата на 2019 рік згідно Державного бюджету на 2019 складає 1972 грн. Зростають витрати на паливно-мастильні матеріали, зараз вони покривають лише 71% врахованих в тарифі собівартості", - говорить начальниця відділу КП "Міськводоканал" Сумської міськради Людмила Наталуха.

За розрахунками «Міськводоканалу» централізоване водопостачання здорожчає на 8,1% та коштуватиме 9,97 грн за кубічний метр. Водовідведення збільшиться на 11,1% - його вартість складатиме 9,73 грн.

"В останній час всі піднімають, що тільки можна всі піднімають, і усі знаходять причини, пояснюють, але у нас органу, який би слідкував за цим сьогодні немає, така моя думка, і вплинути на це, я не знаю, навіть комунальне підприємство і вплинути, мабуть, на нього ніхто не може", - говорить голова громадської ради при виконавчому комітеті Сумської міськради Сергій Гапуніч.

Затверджує тарифи, зокрема і для «Міськводоканалу», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.  За словами начальниці відділу «Міськводоканалу» Людмили Наталухи, починаючи з 2017 року державний регулятор не затверджував їм тарифи.