Міжнародна виставка собак відбулась у Сумах

17:16, 22 чер. 2019
 
Міжнародна виставка собак відбулась у Сумах

Міжнародна виставка собак усіх порід відкрилась сьогодні на території Сумського аграрного університету. За чемпіонські звання собаки змагались на 5-ти  рангах. 

Родезійський ріджбек на ім’я Беня готується до показу.  

«Напоїли, нагодували. Особливого догляду цей собака не потребує, тому сильно не готувалисьВ Сумах їх небагато, дуже веселий собака, тільки спеку погано переносить, хоча й африканець», - каже власник собаки Олексій Павленко. 

 Аляскинський маламут Каїр відпочиває після виступу. Собака здобув звання чемпіону України. Приїхав з Московської області.

«Вдома вони схожі на великих кішок, добродушні, полюбляють дітей. Сімейні собаки, полюблять подорожувати, їздити на дачу», -розповіла Катерина Овласенко, власниця собаки.

 

Альона Тютюнник з 18-тимісячним самоїдом на ім’я Дональд приїхали з Харкова. Собака минулого року виборов титул  «юного чемпіону світу» в Голландії. Сьогодні теж здобув перемогу.

«Ми посіли перше місце серед собак нашої породи. Дуже дружелюбний, красивий. Він ще й працює. Робочі випробування для цих порід – їзда в упряжці. Єдине – дуже спекотно. На майбутнє треба зауважити організаторам, що не можна в таку спеку виставляти собак», - Альона Тютюнник, учасниця заходу.

Собакам виставляли бали за зовнішній вигляд, також вони демонстрували проходку. Для кожної породи собак є свій стандарт, за яким відбувається оцінювання, каже експерт-кінолог Крістіна Тар.

«В кожному стандарті є свої типажі. Є ще вподобання експерта, якщо це породник, дивимось рухи собаки, і яка буде більш гармонічно рухатися, це вказує на те, що вона анатомічно більш правильно збудованаЄ собачки, які знаходяться в стадії ліньки і по шерсті трошки програють, але влітку це нормальні речі», - каже експерт-кінолог Крістіна Тар

Окрім України, на виставку приїхали учасники з Росії та Білорусі.

 «Ця виставка – міжнародна, рангу САСІВ, це одна з вищих точок виставкової діяльності собак», - говорить Василь Бондаренко, голова виставкового комітету

Виставка триватиме 2 дні, за цей час на рингах виступлять 750 собак різних порід.