«Опора» зафіксувала агітацію кандидата у якого не відкритий виборчий фонд

18:25, 22 чер. 2019
 
«Опора» зафіксувала агітацію кандидата у якого не відкритий виборчий фонд

Громадська мережа «Опора» зафіксувала агітацію кандидата, при тому що у нього досі не відкритий виборчий фонд. Про це повідомила координаторка спостереження за виборами Ольга Коренева.

За її словами, в офіційно зареєстрованого кандидата у 157 окрузі Дениса Сокура, за даними Центральної виборчої комісії, досі не відкритий виборчий фонд. З 14 червня представники Опори зафіксували у Сумах розміщення агітаційних наметів, у яких роздавали листівки. Від 17 червня подібні намети зафіксували у місті Ромни.

Ольга Коренева, координаторка спостереження за виборами ГМ «Опора» у Сумах, говорить:  

«Наш спостерігач по 157 округу зафіксував наявність агітаційних матеріалів, зокрема агітнаметів, кандидата у Народні депутати Дениса Сокура. Це було 14 червня ще з ранку. Потім в ЦВК в обід його офіційно зареєстрували. Утім, ми написали заяву на перевірку інформації щодо відкриття виборчого фонду кандидата. Оскільки всі агітаційні матеріали мають бути профінансовані звідти».

Денис Сокур, кандидат у народні депутати, сказав: «Відкритий. Офіційно відкритий він у мене вчора чи позавчора, точно не скажу, дуже багато інформації».

Відповідно до Українського законодавства, здійснення передвиборчої агітації карається штрафом від 510 до 850 грн.