На заступника мера Сум Максима Галицького відкрили кримінальне провадження за статтею "Порушення рівності громадян"

18:54, 23 чер. 2019
 
На заступника мера Сум Максима Галицького відкрили кримінальне провадження за статтею

 

Заступник міського голови Сум Максим Галицький на сторінці у Facebook висловився щодо Маршу рівності. Посадовець вчора опублікував фото в’язнів нацистського концтабору. Світлину він підписав так: "ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю — не за горами час, коли так звані прайди виглядатимуть саме так".

Як повідомила, прес-cекретарка прокурора Сумської області, Наталя Науменко проти нього розпочали кримінальне провадження:

"Розпочато кримінальне провадження на підставі інформації доступної в соціальній мережі Facebook, а саме за результатом того повідомлення, яке було оприлюднено на сторінці одного з заступників міського голови. Відомості внесені за ч. 1 ст. 161 ККУ. Слідство розпочато, його діям буде надана правова оцінка за результатами слідства".

Санкція вказаної статті передбачає штраф караються штрафом до 850 грн або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Міський голова сказав, що прокоментує ситуацію завтра, коли поспілкується з підлеглим.

Сьогодні Максим Галицький так прокоментував свій пост:
"Мої слова дещо були перекручені щодо концтаборів я не писав жодного слова, я вважаю, що пропаганда ЛГБТ збочень має бути криміналізована, відповідно особи, які займаються пропагандою збочень повинні відповідати згідно кримінального законодавства, щодо картинки, то не дуже вдало підібраний жарт, але це не виключає того факту, що особи, які пропагують ЛГБТ збочення мають притягатися до кримінальної відповідальності і відбувати певний термін або виправні роботи у місцях позбавлення волі, така моя особиста думка".