Три десятки творів підготував духовий оркестр Нацполіції Сумщини до фестивалю "Сурми України"

12:49, 26 чер. 2019
 
Три десятки творів підготував духовий оркестр Нацполіції Сумщини до фестивалю

Три десятки творів підготував Сумський оркестр  Головного управління Національної поліції в Cумській області до фестивалю «Сурми України», який стартує 27 червня в Сумах. Напередодні виконавці зібрались на репетицію.

 Англійський крок, розворот, веде оркестр – дівчина-виконавець з мажорштоком у руках, все це – під власне музичне виконання. Музиканти разом відпрацьовують «американський» розворот.

 «Елемент, який виконують оркестри з Америки. Треба зберегти рівняння, звучання при виконанні стройового прийому в русі, повністю розвернути оркестр в умові обмеженого простору", - каже Євген Кондаков, начальник оркестру Головного управлінн Національної поліції в Сумській області

Всього  репертуар оркестру налічує понад 1000 творів.За два дні фестивалю планують зіграти 30. Жанрова направленість – від класичного маршу до сучасних естрадних творів.

«Два марші композитора Морозова «Вільна Україна » й «Козацька Слава», вони є класичними й обов’язковими для всіх виконавців на фестивалі, тому ми на них базуємось», - додає Євген Кондаков

Сам Євген грає на духовому інструменті – сузафоні. Його привезли музиканту з Америки, йомупонад 60 років, важить 10 кілограмів. Наймініатюрніший інструмент в оркестрі - флейта-пікколо. На ньому два роки грає Юлія Єрмак.

«З італійської «пікколо»  перекладається, як «маленька», використовується в духовому, симфонічному оркестрах, тому що в неї дуже високий регістр, її краще чутно, на відміну від великої флейти», - говорить виконавиця

Музичний колектив існує 18 років. Наразі його майже повністю оновлений склад налічує 14 музикантів. Для саксофоніста Сергія Доленкова цьогорічні «Сурми України» стануть дебютом у складі оркестру – у штат виконавця зарахували сьогодні.

 

 «Наш репертуар постійно поповнюється новими хітами, намагаємося йти в ногу з  часомДуже подобається грати в оркестрі, тому що ми проводимо свої репетиції на свіжому повітрі, це спонукає до здорового способу життя в першу чергу», - говорить Сергій Доленков.

Цього року на фестивалі виступатимуть 13 українських колективів з Києва, Одеси, Чернігова, Новомосковська, Хмельницького, Сум та один колектив  з Туреччини.  Фестиваль триватиме 2 дні, офіційне відкриття відбудеться 27 червня. Розпочне його о 18-й годині шоу оркестрів на Театральній площі міста.