81 кандидата у народні депутати від Сумщини зареєструвала ЦВК

18:19, 27 чер. 2019
 
81 кандидата у народні депутати від Сумщини зареєструвала ЦВК

81 кандидат у народні депутати від Сумщини зареєструвала Центральна виборча комісія. З них – 41-го від політичних партій, 40 – самовисуванців. Найбільше кандидатів зареєстровано на виборчих округах №157 (Суми) та №159 (Глухів) – там їх 16. Найменше – 11 кандидатів по виборчому округу №158 (Білопілля).

У 157 округу із 16-ти кандидатів – 13 самовисуванці, 3 кандидати висунуті партіями. Серед них є чинний народний кандидат від цього округу, два депутати Сумської обласної ради, два заступники Сумського міського голови, інші – підприємці, службовці та громадські діячі.

У виборчому окрузі №158 11 кандидатів – 3 самовисуванці та 8 кандидатів від партії. На цьому окрузі балотуються ексзаступник голови Сумської облдержадміністрації, чинний нардеп від цього округу, два депутати Сумської міськради, журналіст та безробітній, решта – підприємці та службовці.

Наступний – 159 округ. Тут балотуються 16 кандидатів – 10 самовисуванців та 6 від партій. Зокрема чинний міський голова Глухова, чинний народний депутат від цього округу, два депутати Сумської обласної ради, також серед кандидатів є підприємці, службовці, громадські діячі та один тимчасово безробітний.

У 160 окрузі 12 кандидатів. 5 самовисуванці, 7 від політичних партій. Серед них є чинний народний кандидат від цього округу, екс Конотопський міський голова, секретар Шосткинської міськради, депутатка Конотопської міськради, 5 тимчасово безробітних, службовці та підприємці.

По виборчому округу №161 балотуються 14 кандидатів, 5 самовисуванців, 9 – від партій. Це чинний Буринський міський голова, волонтер, начальник Головного управління внутрішньої безпеки ДФС, заступник Конотопського міського голови, підприємці та службовці.

На останньому №162 – 12 кандидатів, Це 4 самовисуванці та 8 висунуті партіями. Зокрема серед них: чинний голова Тростянецької ОТГ, депутат Охтирської райради, громадські діячі та підприємці.

Усього в Україні на позачергові парламентські вибори зареєстровано 5845 кандидатів. Нагадаю, 25-го червня був останній день, коли Центральна виборча комісія мала прийняти рішення про реєстрацію кандидатом у народні депутати або відмову в цьому заявникам. Останній день подачі документів сплив 20 червня.

Із наступного тижня в ефірі нашої телекомпанії стартує проєкт «Виборчий округ: співбесіди», де ми знайомитимемо вас із тими, хто вирішив балотуватись до парламенту, зокрема, в одномандатних округах. Майбутній парламент українці обиратимуть 21 липня. Половину – за партійними списками, половину – за мажоритарним принципом.