День Конституції України відзначили у Сумах

14:20, 28 чер. 2019
 
День Конституції України відзначили у Сумах

День Конституції України відзначили у Сумах. Участь у заходах взяли  духові оркестри XVIII Всеукраїнського фестивалю «Сурми України». Розпочались урочистості покладанням квітів до пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні та до могил загиблих на Сході України.

«Сьогодні ми хочемо віддати шану загиблим хлопцям, нашим воїнам, які захищали нашу державу і ми всі в боргу перед ними, ми їх будемо завжди пам`ятати», - каже учасниця заходу Любов Есаулко.

Урочистості продовжились на Майдані Незалежності підняттям прапорів за участі  духових оркестрів - учасників XVIII Всеукраїнського фестивалю «Сурми України».

«Я сьогодні прийшов сюди, тому що у нас сьогодні свято державне, Конституція – це такий закон, який повинні всі виконувати, починаючи від робітника, закінчуючи президентом, якщо ми будемо жити по закону, то будемо щасливі і вільні», - говорить учасник заходу Дмитро Хохлов.

Від Майдану Незалежності учасники фестивалю пройшли маршем вулицею Соборною. Участь у ньому взяли 13 колективів.

«Приїхали з міста Хмельницького, ми оркестр головного управління національної поліції в Хмельницькій області. Щось нове покажемо як і всі музичні колективи», - каже Володимир Сидорчукдиригент оркестру м. Хмельницький.

Під час параду відбулось покладання квітів до пам’ятника Тараса Шевченка. Завершиться святкування дня Конституції України гала-концертом  на стадіоні «Ювілейний».