Сумські студенти-медики 3 курсу проти іспиту IFOM

13:14, 1 лип. 2019
 
Сумські студенти-медики 3 курсу проти іспиту IFOM

Сумські студенти-медики 3 курсу проти іспиту. Через це перед самим іспитом сьогодні з 8 ранку вийшли під стіни університету. Сьогодні та завтра близько 300 студентів-медиків мали складати іспит IFOM. Тривалість його 4 години. На початок іспиту ніхто не з`явився. Ввели іспит в березі.  А навчальний план затверджується у вересні. 

Студент третьокурсник Юрій Зеленський:вели його в березі місяці. А навчальний план затверджується у вересні. Цей тест не підходить нашому навчальному плану. Він не співпадає, бо цей тест склала американська фірма. МОЗ говорить проте, що якщо ми не складаємо цей IFOM  - нас виключають  з вузу. Це теж незаконно. Бо наш навчальний план виконаний",

Серед тих хто проти і іноземні студенти. Усі разом  зібрали підписи  - таким чином звернулися до президента.

"Стосовно IFOM він базується на дещо іншій системі, коли розпочинаючи з 1 курсів студенти мають клінічно-орієнтований підхід. Для наших студентів є інша модель навчання з 4 курсу клінічні дисципліни. Я підтримую студентів",  - говорить Андрій Лобода, директор медінституту СумДУ. 

Сьогодні та завтра близько 300 студентів-медиків мали складати іспит IFOM. Тривалість його 4 години. На початок іспиту ніхто не з`явився. 

Тестування проводять представники Центру тестування професійної компетентності Міністерства охорони здоров`я. Про саме тестування говорити відмовляються.

Для чого новий іспит впроваджувався говорить заступник Міністра охорона здоров`я Олександр Лінчевський:"Тест не є окремою дисципліною. Він не потребує окремого підручника. Він оцінює базові знання з основ медицини. Те саме, що вчать колеги в усьому світі. Це не є окремий предмет і спеціальність. Це є чесний інструмент оцінки знань студента". 

Додам, іспит з Міжнародних основ медицини IFOM розробляється  – Національною радою медичних екзаменаторів Сполучених Штатів Америки. В Україні іспит IFOM адмініструється Центром тестування при МОЗ України.