У висуванки "Слуга народу" по округу №157 Тетяни Рябухи на сайті ЦВК зазначена неправильна посада

16:14, 1 лип. 2019
 
У висуванки

Неправильні відомості у біографії має кандидатка у народні депутати по округу №157 від політичної партії «Слуга народу» Тетяна Рябуха.

Як зазначено на сайті Центральної виборчої комісії, вона «директор, КУ Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 10». Насправді жінка працює директором табору відпочинку Комунального підприємства «Шляхрембуд» Сумської міської ради «Зоряний», а у школі №10  є вчителькою початкових класів.

Як так сталось, ми спитали у Тетяни Рябухи. Жінка сказала, що це наразі з`ясовує, послалась на зайнятість і перенаправила до юриста, що здійснює супровід її кампанії.

Андрій Безпалий, юрист виборчої кампанії Тетяни Рябухи: «Помилка допущена ЦВК на стадії формування відповідних документів та інформації, яка викладалася на сторінку ЦВК. Оскільки кандидат Рябуха Тетяна і суб’єкт її висування політична партія «Слуга народу» подали вірні дані до ЦВК, серед яких була власноруч написана автобіографія, де була зазначена правильна посада та місце роботи, суб’єкт висування - політична партія «Слуга народу подала відповідне звернення до ЦВК. Ми думаємо, що найближчим часом на сторінці ЦВК буде виставлена вірна посада щодо Рябухи Тетяни».

Тетяна Рябуха зареєстрована кандидаткою у народні депутати 25 червня. У Центральній виборчій комісії щодо розбіжностей у поданій та фактичній інформації про кандидатку мають таку позицію.

Костянтин Хівренко - керівник відділу взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК: "ЦВК має право оприлюднювати тільки ті дані, які надає до ЦВК під час подачі документів конкретний кандидат (потенційний) у народні депутати України. Більш того, ЦВК на свій розсуд не має права вносити будь-які корективи в дані відомості й оприлюднює лише те, що отримала від конкретного кандидата. Якщо, припустити, що кандидат подав, недостовірні відомості, він може протягом виборчого періоду (до моменту друку бюлетенів) внести зміни, шляхом подачі особистої заяви з виправленими даними".

Вибори народних депутатів відбудуться в Україні 21 липня. В окрузі №157 по місту Суми балотується 16 людей, з них 13 самовисуванці, решта – від політичних партій.

Детальнішу інформацію про те, хто балотується по цьому округу, - за посиланням...