Першу медіатеку відкрили у Сумах

17:12, 3 лип. 2019
 
Першу медіатеку відкрили у Сумах

У Сумах відкрили першу медіатеку. Вона розташована у приміщенні бібліотеки-філії №4 в районі Добровільної. Проект «Перша сумська медіатека» став одним з переможців конкурсу громадських проектів минулого року. Працювали над ним дві квартальні та депутат по цьому округу. Він коштував мільйон гривень - їх отримали з міського бюджету, за ці гроші відремонтували приміщення та придбали меблі і техніку.

Сумській бібліотеці №4 – понад 65 років. Постійні відвідувачі першими прийшли познайомитися з новими можливостями. Медіатека передбачає доступ до електронних та цифрових носіїв інформації.

Тамара Сердюк, завідуюча бібліотекою-філією №4 Сумської міської централізованої бібліотечної системи:

"Інтерактивна дошка, це нові меблі, ноутбуки, сучасний проектор, екрани. У нас закуплені за цей бюджет ось такі комп’ютери. Це інтерактивні такі засоби, завдяки яким можна вивчати і іноземну мову, для діток – і кольори вивчати, якісь рухи. Ми закупили також завдяки цьому проекту ось такі 3д ручки. Не кожен має поки що уявлення з дітей, та й з дорослих, що з ними можна робити, а ми будемо намагатись їх навчати."

Одна з ініціаторок проекту, бібліотекар за спеціальністю Надія Отич, розповідає: мешканці району відтепер мають місце для зустрічей, відпочинку, отримання інформації  незалежно від віку.

Надія Отич, автор проекту «Перша сумська медіатека»:

 нас зараз є місце для спілкування. У нас тепер є всі можливості, щоб тут у мікрорайоні життя забурлило, щоб ми були більш згуртованими."

Андрій Моша, секретар координаційної ради з питань громадського бюджету м. Суми:

"Добровільна – це той мікрорайон, який найбільше за 3 роки подав проектів. Якщо ви подивитесь, то тут з’явилися і сучасні спортивні майданчики, і ліфт у школі-НВК 16, і багато інших проектів, не лише пов’язаних з громадським бюджетом."

Медіатека – це третій проект Надії Отич та її однодумців. У 2016 році за кошти громадського бюджету на Добровільній створили зону відпочинку з ролердромом, вуличними тренажерами та майданчиками. Другий проект – алея випускників з фонтаном – наразі у роботі. В цьому році подали на конкурс ще один проект - щодо встановлення в районі Добровільної камер відеоспостереження.

Від 10 червня розпочалось голосування за громадські проекти благоустрою Сум. Усього до фіналу потрапило 72 ідеї. Кошти на реалізацію отримають проекти, які зберуть найбільшу кількість голосів сумчан. Голосування триватиме до 7 липня.