Екоінспекція виявила в Пслі перевищення нітритів, сульфатів та заліза

16:14, 11 лип. 2019
 
Екоінспекція виявила в Пслі перевищення нітритів, сульфатів та заліза

За результатами аналізу води в річці Псел екоінспекція виявила викид недостатньо очищеної води. Через це оштрафували Водоканал. Про це повідомив Олександр Уваров - в.о.начальника Державної екологічної інспекції в Сумській області. Взяли проби на вміст органіки та інших небезпечних для людини речовин у понеділок. Оскільки минулих вихідних на поверхні водойми житель околиці зафільмував піну невідомого походження.  Це відео зняв сумчанин В’ячеслав Винниченко. Зі слів автора, він знімав річку Псел на Басах – у районі викиду стічних вод.

 1,2 рази перевищенj  гранично-допустимі норми вмісту сульфатів, заліза в 4,1 рази, нітритів в 11 разів. Це свідчить про скид в акваторію річок недостатньо очищених вод.   Це можуть бути скиди з очисних споруд, недостатньо очищених споруд Міськводоканалу.  А у випадку з річкою Сумка – то це скиди каналізаційні з житлового сектору. Водоканалу вже пред’явлена претензія на суму близько 200 тисяч гривень", - говорить Олександр Уваров - в.о.начальника Державної екологічної інспекції в Сумській області. 

У понеділок воду на аналіз брали і в КП «Міськводоканал»  - з очисних споруд і з річки Псел. Про штраф станом на 16 годину   на підприємстві не чули.

" За результатами досліджень виявлено тільки одне гранично-допустиме перевищення концентрації забруднюючих речовин по нітритах. Всі інші показники відповідають нормативам. Жодних аварійних та позаштатних ситуацій в роботі станції очистки не було", - сказала речниця КП "Міськводоканал" Вікторія Журавльова.