У Сумах завершився конкурс з визначення управителів багатоквартирних будинків

17:41, 11 лип. 2019
 
У Сумах завершився конкурс з визначення управителів багатоквартирних будинків

У Сумах завершили проведення конкурсу з визначення управителів багатоквартирних будинків. Обирали таких для понад тисячі будинків. Сьогодні конкурсна комісія, яка засідала з 2 липня, оголосила переможців по семи лотах та підготувала зразки договорів, що будуть укладатися між управителем та мешканцем будинку.

"Сам текст договору нами було підготовлено з точки зору пріоритету захисту споживачів та власників будинків, в тому числі здійснення контролю, розірвання договору  односторонньому порядку, визначення розмірів штрафів за несвоєчасне виконання аварійно-відновлювальних робіт. На сайті будуть розміщенні всі цінові пропозиції по кожному будинку і кожна особа можна знайти свій будинок і яка там пропонується ціна за один квадратний метр, але хочу зазначити, що значного збільшення ціни не відбулося", - говорить співголова конкурсної комісії Олег Чайченко.

Результати конкурсу управителів:  

КП «Сумитеплоенергоцентраль» – 315 будинків - тариф - 3 грн 88 коп за 1 м2

ТОВ КК «Сумитехнобудсервіс» – 153 будинків - тариф - 4 грн 53 коп за 1 м2

КП «Сумижилкомсервіс» – 119 будинків - тариф - 4 грн 45 коп за 1 м2

ТОВ «Форекс Плюс» – 59 будинків - тариф - 5 грн 03 коп за 1 м2

КК «Домком-Суми» – 181 будинок - тариф -  3 грн 26 коп за 1 м2

КК «Коменерго-Суми» – 179 будинків - тариф - 3 грн 59 коп за 1 м2

ПП «Рембуд» – 23 будинки - тариф - 5 грн 54 коп за 1 м2

Недотриманий баланс, який передбачений у законодавстві, що не менше 40% на поточний ремонт, у нас проголосовано 40%,, а фактично є декілька будинків, де поточного ремонту по перших поверхах неіснує. Сам тариф – він економічно необгрунтований, бо просто бралася якась ціна – чотири чи п’ять гривень, від них відраховувалося 40% і все інше тоді підганялося, тоді про який тариф ми говоримо, про той, за який вони спроможні щось робити і їм вигідно, і можливо будуть вони щось чи не будуть робити", - говорить член конкурсної комісії Олексій Пархомчук. 

Конкурс на управителів багатоповерхівок Сумська мерія намагається провести з березня 2018 року. Цього вимагає новий закон про житлово-комунальні послуги, прийнятий у листопаді 2017 року. За процедурою, після рішення конкурсної комісії впродовж 5 днів виконком має затвердити або ні результати конкурсу. Якщо їх затвердять з новими управителями будинків будуть укладати угоди. Якщо ні – буде оголошено повторний конкурс.