У Сумах на два місяці взяли під варту дівчину, яку підозрюють у замаху на вбивство

19:35, 12 лип. 2019
 
У Сумах на два місяці взяли під варту дівчину, яку підозрюють у замаху на вбивство

У Ковпаківському райсуді обрали запобіжний захід 19-річній дівчині, яка за версією слідства, здійснила замах на вбивство підприємця та його доньки. 

"На даний час не проведені всі слідчі дії, вважаємо, що виключно запобіжний захід зможе запобігти та забезпечити проведення належного  досудового розслідування. А надані покази та співпраця зі слідством – буде вже враховано під час судового розгляду, як пом’якшувальні обставини підозрюваної", – каже прокурор Костянтин Алфьоров.

"Заперечую проти задоволення клопотання, оскільки підстав немає. Ті ризики, які зазначає прокурор не підтверджено жодним доказом. Навпаки, вона допомагає слідству. Вона розкаюється і прокурором не доведені ризики", – каже адвокат підозрюваної Олександр Пономаренко.

Суд виніс рішення – взяти підозрювану під вартою до 24-ї години 6-го вересня без права внесення застави.

Подія сталась 10 липня у Сумах у пров. Терезова. Тоді поранили двох людей: чоловіка та його 15-річну доньку. За інформацією прокуратури, замовив вбивство 28-річний син травмованого чоловіка.

"Був встановлений замовник цього злочину і дії злочинців кваліфіковано за пунктом 11 ч. 2 ст. 115. Це замовне вбивство. Ним виявився місцевий мешканець, син потерпілого, який за винагороду у 50 тисяч гривень  організував і замовив це вбивство. Для цього проводив попередню підготовку. Наразі тривають слідчі дії", – каже заступник начальника Нацполіції Сумської області Олег Григоров. 

За інформацією прокуратури, особам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі. Завтра запобіжний захід обиратимуть чоловіку, який за версією слідства, замовив вбивство.