День відкритих дверей у притулку для тварин: прогулянки з собаками та приготування їжі на пічках

14:18, 13 лип. 2019
 
День відкритих дверей у притулку для тварин: прогулянки з собаками та приготування їжі на пічках

День відкритих дверей відбувся в сумському Центрі перетримки безпритульних тварин. Також тут організували суботник. Такі заходи відбуваються в притулку щомісяця.

За три години, починаючи з дев’ятої ранку, до притулку прийшли десятеро людей. Вони вигулюють собак, прибирають на кухні та складають деревину для приготування їжі на пічках.   

Євгенія два роки тому знайшла у Центрі чотирилапого друга. Його звуть Барон.

«Я вже сюди ходжу до трьох років. Я допомагаю в приготуванні їжі сьогодні. Я кожну неділю сюди хожу. Я уже постійний волонтер»,

- говорить відвідувачка Євгенія Заведенко.

Марія прийшла на День відкритих дверей удруге: годує тварин та прибирає.

«Знову вирішила прийти, погодувати, можливо, собак, принести їм якісь смаколики, тому що собак дуже багато, а людей, які приходять сюди, дуже мало і тому хочеться хоч чимось, якоюсь долею допомогти. Деякі собаки є, яких уже забрали, з тих, що я гуляла минулого разу. І я дуже рада цьому насправді»,  – розповідає відвідувачка Марія Данченко.

У середньому за місяць з притулку забирають близько двадцяти собак, у меншій кількості – кішок, розповідає волонтер Аліна Остапенко.

«Найбільше тварин забирають саме в літній період, тому що дозволяють: і погодні умови дозволяють людям, і багато людей, які від’їжджають у відпустку разом з тваринами», – говорить вона.

Нині у притулку нараховується 250 тварин. Серед нових мешканців – пес на ім’я Чех. Його два тижні тому покинули прив’язаним біля озера Чеха. Сьогодні до притулку повернули Цезаря, а позавчора – Флінта. Господарі взяли їх з Центру кілька років тому.