Продовжили тримання під вартою для 24 полонених моряків, серед яких Богдан Небилиця

14:59, 17 лип. 2019
 
Продовжили тримання під вартою для 24 полонених моряків, серед яких Богдан Небилиця

Сьогодні у Лефортовському районному суді Москви до 24-го жовтня продовжили термін тримання під вартою для 21-го військовополоненого моряка. Серед них і уродженець Сумщини – Богдан Небилиця. Ще трьом: Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру та Василю Сороці продовжили до 26-го жовтня.

Судові засідання тривали по два одночасно, а слідство розділила полонених на 4 шестірки. Шестірці полонених, у якій був Богдан Небилиця, почали продовжувати запобіжний захід о 14-тій у Лефортовському районному суді Москви. За клопотанням прокурора всі засідання відбулися в закритому режимі.

Про це повідомив голова групи адвокатів моряків Микола Полозов.

Нагадаємо, 25-го листопада російські прикордонники в Керченській протоці захопили українські військові катери «Нікополь» та «Бердянськ» і буксир «Яни Капу», котрі йшли з Одеси в Маріуполь. На них було 24 моряки, серед яких – уродженець Сумщини Богдан Небилиця. Морякам закидають незаконний перетин держкордону Російської Федерації. Їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права ухвалив рішення, яким зобов’язав РФ звільнити два катери, рейдовий буксир ВМС України та 24 українських моряків. Рішення підтримали 19 суддів, російський суддя голосував «проти». Росія протягом місяця повинна була закрити незаконно відкриті кримінальні справи та відпустити українських моряків, забезпечивши умови для повернення військовополонених і кораблів в Україну. Російська сторона вважає, що Міжнародний трибунал з морського права не володіє юрисдикцією для розгляду «керченського інциденту» - так заявило російське Міністерство закордонних справ.