У Сумах розповіли як пройти тест і виявити свої політичні вподобання

16:34, 17 лип. 2019
 
У Сумах розповіли як пройти тест і виявити свої політичні вподобання

Сьогодні у Сумах показали як можна пройти тест ы виявити свої політичні вподобання.  Тест має назву «Вибори 2019». У ньому програми 12 партій, які йдуть на вибори. За словами координатори обласного осередку громадської організації «ЦентрUA», топ программ вибрали за результатами    соціологічних опитувань «Київського міжнародного інституту соціології», соціологічної групи «Рейтинг», центру «Соціальний моніторинг», центру «Соціс». Пройти тест можна за посиланням vybory2019.pravda.com.ua.

"Виборець, відповідаючи на питання щодо вступу до НАТО чи ЄС – то він вибирає ті ключові позиції, які відповідають його позиції. Усього 30 питань цього тесту. І в кінці виборець може побачити як збігається його вибір із позиціями партій. Наскільки цей тест є репрезентативним і може впливати  - ми не можемо сказати. Це скоріше для того, щоб зорієнтуватися. Ми радимо після проходження цього тесту ознайомитися з програмами на ЦВК, так і з позиціями, що розміщені на сайті партій", - говорить Марина Носаченко, координаторка ГО "Центр UA" 

Олександр зі своїм вибором визначився. Такий тест проходить вдруге. Розповідає які отримав результати. 

"Я проходив цей тест перед президентськими виборами – тоді в мене співпав результат, а зараз ні, бо тут не всі партії представлені в цьому тесті. Тієї партії, за яку б я хотів голосувати тут немає. Тест цілком доступний. Але у багатьох партій погано прописані програми, відсутність конкретики, тому складно обрати той чи інший варіант", - говорить Олександр Козак. 

За словами представників «Центр UA», запрацював додаток для позачергових виборів  місяць тому. Додам, «Центр UA» - це громадська організація, заснована з 2009 році. Метою організації є забезпечення умов для демократичних змін політичної системи.