Справу про аварію за участі патрульної автівки по суті слухатимуть 23 липня

17:00, 17 лип. 2019
 
Справу про аварію за участі патрульної автівки по суті слухатимуть 23 липня

Справу про аварію за участі патрульної автівки по суті слухатимуть 23 липня. Таке рішення прийняли на підготовчому засіданні, яке відбулося у Зарічному райсуді міста Суми. На нього прибули всі сторони судового процесу.

Захисник патрульного Сергій Третьяков просив повернути обвинувальний акт прокуратурі. За словами адвоката, документ складений з порушенням норм Кримінально-процесуального кодексу. Прокурор Роман Дронов заперечив клопотання.

«Справа підслідна Державному бюро розслідувань, а саме – територіальному управлінню, яке знаходиться в місті Полтава. Виходячи із цього, обвинувальний акт підписаний неуповноваженими особами і неналежними органами»,  – говорить захисник обвинуваченого Сергій Третьяков.

Розповідає прокурор Сумської обласної прокуратури Роман Дронов: «На момент, коли було вчинене кримінальне правопорушення, відповідно ДТП, воно було внесено одразу до Єдиного реєстру досудових розслідувань. На той момент державного бюро розслідувань, його територіальних підрозділів, ще створено не було».

Обвинувачений на засідання прийшов – від коментарів відмовився. Із трьох потерпілих, які проходять у справі, до суду з’явилися двоє. Одна з них – Олена Друзь. Тоді її збила автівка патрульних.

«Самих подій аварії я не пам’ятаю. Пам’ятаю лише, як ми з чоловіком робили покупки в маркеті АТБ. Далі я вже прокинулася в лікарні, в палаті. Сьогоднішнім рішенням суду я задоволена», – говорить вона.

Мова йде про аварію, яка сталася у серпні минулого року. Тоді на вулиці Петропавлівській у Сумах зіткнулися авто патрульних і легковик: від удару машину патрульних викинуло на тротуар. Семеро людей травмувались.