У Сумах під час дощу свої номерні знаки загубили майже 100 водіїв

17:54, 17 лип. 2019
 
У Сумах під час дощу свої номерні знаки загубили майже 100 водіїв

Згубили номерні знаки на свої авто. Вчора у ввечері через дощ не дорахувалися номерів майже 100 сумчан.

Ольга Циганок водить авто 7 років. Згубила номерний знак на свою машину жінка вперше.

Ольга Циганок, автомобілістка: «Зателефонувала сестрі говорю, загубила номерний знак, не знаю, де його шукати. Вона мені говорить: там вчора ще ввечері виклали в Інтернеті всі знайдені номерні знаки. І там підписали, де можна його забрати. Віддали швидко і без проблем».

Водіїв, що згубили номери на свої автівки в обласному центрі близько сотні.

Валерій Попов, автомобіліст: «Сильний дощ був, ливнева каналізація не працює. Зустрічна машина проїхала, вдарило хвилею і номерний знак загубили. На сайті, наше Управління патрульної поліції, оперативно виклало фото номерів і інформацію, де їх можна знайти. Не потрібно тепер робити новий, ось 9-та ранку, а номерний знак вже отриманий».

Отримати новий вартує водію 350 гривень. Не купувати номери можуть 80 автомобілістів. Стільки номерних знаків після дощу знайшли патрульні.

Олег Сологуб, речник патрульної поліції Сумщини: «Ми опублікували дану інформацію, що номери знаходяться у черговій частині нашого управління. Потім повідомили, що вразі виявлення ще номерних знаків ми будемо оновлювати інформацію для того, щоб водії могли приїхати й спокійно їх забрати, не відновлювати й не витрачати кошти для цього. Ще вчора ввечері, вночі, сьогодні зранку такий чималий ажіотаж в Управління, тому що люди приходять, дивляться. Більшість знайшло свої номерні знаки. Так, можна сказати що до 9 близько 20 автомобілістів знайшли свої номерні знаки, які забрали й повісили на свій транспортний засіб. Зараз в Управлінні десь близько 60 номерних знаків, тому що ще в нічний час знайшли».

Для того, аби отримати загублені номери треба принести свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

У 2016 році через дощ водії теж губили номерні знаки зі своїх автівок. Загалом, вчора у Сумах синоптики фіксували до 4 сантиметрів дощу.

Юрій Літвінов, завідувач сектору Сумського гідрометцентру: «Сьогодні у нас по області очікуються короткочасні дощі з грозами. Така погода ще утримається завтра, 18 липня. А з 19 липня ми очікуємо на припинення опадів і найближчі 3-5 днів відбудеться підвищення температури повітря».

Чому у місті було скільки води – розповідає Віктор Павленко, він опікується житлово-комунального господарства Сум.

Віктор Павленко, начальник управління житлово-комунального господарства Департаменту інфраструктури міста: «Комунальне підприємство «Шляхрембуд», воно опікується вказаним питанням. Згідно з договором на утримання дорожньо-транспортної мережі та санітарного очищення міста, було передбачено очищення 1165 ливневих колодязів та зливо приймальників. Загальна протяжність їх 33 кілометри, на яких розташовано 41 вулиця міста. Наразі ці роботи згідно з тендерною документацією виконуються. Виконуються своєчасно, планово. Фактично ливневі каналізації та водоприймальники очищуються вчасно. Те, що сталося вчора це дуже велика злива і звісно за такий короткий час вся вода не змогла піти. Але за годину вся вода вийшла через системи та практично місто було сухим».