Нацполіція Сумщини відкрила кримінальне провадження за фактом погроз кандидатам у народні депутати.

17:58, 17 лип. 2019
 
Нацполіція Сумщини відкрила кримінальне провадження за фактом погроз кандидатам у народні депутати.

Нацполіція Сумщини відкрила кримінальне провадження за фактами погроз кандидатам у народні депутати по 158 одномандатному виборчому округу. Заяви надійшли до поліції вранці – їх дві: від кандидата та матері іншого кандидата в народні депутати.

"Кримінальне провадження було відкрите за частиною другою статті 157 Кримінального кодексу України – це перешкоджання здійснення виборчого права поєднане з насильством. В рамках відкритого кримінального провадження поліція проводить ряд розшукових та слідчих дій, спрямованих на встановлення осіб причетних до скоєння даного злочину", - говорить речниця Нацполіції Сумщини Ельвіра Біганова.

Погрози надійшли Вадиму Акпєрову, який є висуванцем партії «Європейська солідарність».

"Задзвонив телефон, я спочатку не відповів, потім ще кілька раз дзвонили я взяв слухавку і почув такий текст дослівно російською – «снимайся с виборов, хватит уже агетировать, будешб дальше агитировать найдут тебя где то в мервтвом озере. Скоріш за все це брудні технології якихсь штабів, яких саме сказати важко і я не буду говорити, нехай розбирається поліція, єдине що скажу", - говорить кандидат в народні депутати (округ №158) Вадим Акпєров.

За словами кандидата –самовисуванця Олексія Оскера погрожували його матері.

"Вчора мені подзвонили 23:30 і сказали – завтра ти їдеш на зустріч, так можеш навіть її не організовувати, я просто посімявся. Я приїхав все одно на зустріч з людьми в Білопілля і тут мені зателефонувала мати і говорить – синок мені подзвонили і сказали або ти знімаєш свою кандидатуру, або шукай місце на кладовищі. Те, що я зараз дізнаюсь – ну не можуть так далеко запливати за буйки шестьорки Васільєва, без вказівок такого не робиться", - говорить кандидат в народні депутати (округ №158) Олексій Оскер. 

Чоловік, якого звинувачує Олексій Оскер, – також балотується по 158 виборчому округу. Це - Ігор Васильєв, на вибори до парламенту його висунула політична партія «Слуга народу».

"Про цю інформацію я узнав новину сьогодні вранці, був доволі здивованим, якоїсь мети навіщо я б це робив я теж не розумію, якихсь доказів, що робив це я і чи взагалі це робилося я теж не побачив, чому ця інформація так мусується або ця фейкова інформація я не розумію, точніше я розумію – у людей можливо рейтинг не достатньо високий до виборів, от вони хочуть себе якось популяризувати таким чином", - говорить кандидат в народні депутати (округ №158) Ігор Васильєв.

За словами Ігоря Васильєва він не буде звертатися до суду з позовом про захист власної честі та гідності.