Міжнародну відзнаку з вивчення іноземної мови отримали чотири школи Сумщини

17:02, 20 лип. 2019
 
Міжнародну відзнаку з вивчення іноземної мови отримали чотири школи Сумщини

Чотири школи на Сумщині отримали європейську відзнаку. Програма, в якій взяли участь заклади, - міжнародна. У ній учні з різних країн спілкуються одне з одним і створюють спільні проекти.

«Познайомились з волонтером, з яким досі спілкуємося, виготовляли логотипи для конкурсу, розвивали свою фантазію, писали нові цікаві історії», - каже Бакшей Злата, учениця спеціалізованої ЗОШ №1.

Білопільська школа № 1 - одна з чотирьох на Сумщині, які взялись опановувати програму «eTwenning Plus». Тут іноземну за нею вчать з 2014 року учні 6-10-х класів.

«Ми розмовляємо з представниками іноземних шкіл, вчимося працювати в команді, тим самим поважаємо одне одного, значно підвищується рівень знання з англійської мови і ми знайомимось з новими людьми», - говорить Максим Гурин, учень спеціалізованої ЗОШ № 1.

«Протягом 5 років у школі реалізували понад 30 проектів. Школу визнали лідером у категоріях лідерство, інтернет-безпека, інноваційний та креативний підхід до навчання, професійний розвиток вчителів та співпраця вчителів батьків та учнів. Такі уроки це чудова нагода глибше усвідомити власну культуру та дізнатися про культуру інших країн, розвивати комунікаційні навички», - розповідає  Інна Кривохижа, учителька іноземної мови спеціалізованої ЗОШ № 1.

Окрім Білопільської школи міжнародну відзнаку отримала Путивльська, Конотопська та Сумська школи.

«Нагорода «eТwinning school aword» надається школі за те, що школа працює як команда, тому що тут задіяні вчителі різних предметів, і діти з 1 по 11 клас беруть участь у таких проектах. спілкування відбувається з країнами європи. Ми знаходимо партнерів, створюємо ці проекти, реалізовуємо їх», - каже Ніна Красилова, учителька іноземної мови Путивльської  ЗОШ № 1 .

«Ми створювали разом з французькими колегами галерею «Спорт – це здоров`я», а в другому проекті, що називався «Багатство наших відмінностей», ми порівнювали культуру нашого міста, нашої України з культурою Франції, Румунії, Німеччини, Бельгії. Кінцевим результатом  нашого проекту стало створення електронної книги», - каже Ірина Присікайло, учителька іноземної мови Конотопської спеціалізованої ЗОШ № 2 

Загалом, такий сертифікат отримали 36 шкіл України. Проект розрахований на вивчення 28 мов.