Для шести виборців у міському пологовому будинку працює 10 членів дільничної комісії

12:59, 21 лип. 2019
 
Для шести виборців у міському пологовому будинку працює 10 членів дільничної комісії

Для шести виборців працює 10 членів комісії та один спостерігач. Така ситуація на дільниці у міському пологовому будинку.

Катерина серед тих шести пацієнтів міського пологового будинку, які голосують на спецдільниці у лікарні.
«На цих виборах дуже рано закрили реєстр, а у зв’язку зі специфікою цієї дільниці тут три дні знаходять. Якби ми могли подавати не 17, а 18, виборців було би більше. А зарили реєстр до першої половини дня», - розповіла голова ДВК СвітланаТищенко.
В пологовому на сьогоднішній ранок знаходиться 62 пацієнтки.

«Пологовий має таку специфіку роботи, що передбачити скільки жінок будуть знаходитись у пологовому ми не можемо. Наразі ми маємо 6 жінок ,які не можуть залишити це підприємство і піти голосувати на свої виборчі дільниці і тому даємо їм змогу проголосувати у пологовому будинку, а інші пацієнти згідно свого мешкання будуть на своїх виборчих дільницях. Наші співробітники теж йдуть голосувати. Ті, хто закінчив зміну йдуть голосувати на свої дільниці, ті хто приходить вже встигли проголосувати», - прокоментувала директорка сумського міського пологового будинку Ольга Чирва.
До півдесятого усі виборці зі списку на цій дільниці проголосували.

У обласному перинатальному центрі мали проголосувати 29 осіб. З них чотири людини не змогли проголосувати по одномандатним виборчим бюлетеням.
«Ми тільки у всеукраїнських виборах приймаємо участь, а у по своєму округу ми не маємо права», Нас мали попередити, але не попередили і я своїм правом скористатися не можу», - розповіла виборчиня, яка не схотіла представитись.

«На нашій спеціалізованій дільниці чотири виборці не отримали такого права у зв’язку з тим, що вони зареєстровані в іншому окрузі, тому вони не мають права голосувати за кандидатів, які йдуть за мажоритарною системою, згідно ст.42 ч.3», - розповіла заступниця голови ДВК Надія Грошева.

На дільниці голосують і члени виборчої комісії. Тетяна Лаврик вдруге бере участь у виборах, як член комісії.
«У мене проблем не виникало, тому я з радістю пішла на виборчу дільницю. Йшла із надією на майбутнє для своїх дітей та онуків, щоб якнайперше закінчилася війна, щоб знизили тарифи і щоб пенсію нам більшу давали», - розповіла Тетяна Лаврик.

Незалежно від того, коли на дільниці проголосує останній виборець члени комісії працюватимуть до 20-ї години. Після цього почнеться підрахунок голосів, після підрахунку – бюлетені повезуть до окружної виборчої комісії.