Нацполіція Сумщини зафіксувала випадки фальсифікації виборчої документації

21:09, 21 лип. 2019
 
Нацполіція Сумщини зафіксувала випадки фальсифікації виборчої документації

Нацполція Сумщини відкрила 4 кримінальні провадження за фактом фальсифікації виборчої документації. За інформації речниці Нацполіції області Ельвіри Біганової члени дільничних виборчих комісій підписували протоколи голосування до закриття дільниць. Такі факти було зафіксовано у Сумському, Шосткинському та Путивльському районі. // Перше провадження відкрили ж у Сумах, фальсифікації виявили на цій дільничній комісії, що розташована у навчально-виховному комплексі №16, що на добровільній. До її закриття з головою комісії працювали представники поліції. Заступник голови та один із спостерігачів так пояснили присутність на їх дільниці правоохоронців.

"Дільниця відкрилася вчасно, порушень ніяких не було, звідки взялася поліція тут ми не знаємо", - говорить спостерігачка Світлана Віжунова.

"Всі говорять, що порушень немає, а чому тут поліція? – Незнаю. – А ваша голова комісії де? – Отам, з поліцією. –Тобто йдуть слідчі дії, бо були порушення? – Ні, ніяких не було".

Голова дільничної виборчої комісії під час закриття дільниці о 20:00 продовжувала давати пояснення поліції. Щодо самого волевиявлення, то на цій дільниці на Добровільній мали голосувати 1910 виборців, на момент її закриття проголосувало 978 людей. Явка тут склала понад 50% відсотків.